Văduva ultimului moştenitor al tronului Imperiului Otoman, la un pas să rămână fără casă

Văduva ultimului moştenitor al tronului Imperiului Otoman, la un pas să rămână fără casă

Alteţa afgană Zeynep Osman, a hotărât să se mute împreună cu Ertogroul, ultimul mo;tenitor al Imperiului Otoman, în apartamentul închiriat din New York, imediat după căsătoria lor din 1991 FOTO NYT

Moartea unor monarhi celebri din istorie precum Tutankhamon, Richard al III-a sau Ludovic al XVI-lea a declanşat deseori războaie sau revoluţii. În zilele noastre, trecerea în nefiinţă a ultimului moştenitor al Imperiului Otoman a condus la un alt gen de luptă: dreptul de proprietate asupra unui apartament din Statele Unite, scrie „The New York Times”.

Ştiri pe aceeaşi temă

În anul 1945, Ertogroul Osman se muta într-un apartament închiriat cu două camere, situat la ultimul etaj al unui imobil comercial de pe bulevardul Lexington, din New York. Deşi era situat într-o zonă excelentă, apartamentul lui Osman, era mai degrabă o „cocioabă” în comparaţie cu Palatul Yildiz, din Turcia, acolo unde a fost născut Osman şi unde bunicul său, Abdul Hamid II, a domnit între anii 1876-1909. Dacă Imperiul Otoman nu era dizolvat în 1922, Ertogroul Osman urma să urce pe tron în anul 1994.

Astfel, Osman a locuit în acelaşi apartament timp de 64 de ani, până la moartea sa din 2009, atunci când a fost nevoit să călătorească în Istanbul. Cea de-a doua sa soţie, Alteţa afgană Zeynep Osman, a hotărât să se mute împreună cu Ertogroul, în apartamentul închiriat din New York, imediat după căsătoria lor din 1991.

Acum, la mai bine de 20 de ani, prinţesa afgană Zeynep Osman se teme că ar putea fi dată afară din casă de noul proprietar al clădirii, Avi Dishi, un om de afaceri care a plătit pentru imobil 10,1 milioane de dolari, scrie sursa citată.

„Cuvintele lui au fost: Vreau să ieşi afară. Am plătit prea mult pentru cladire ca să te am aici”, povesteşte prinţesa Zeynep Osman, în vârstă acum de 69 de ani, care plăteşte lunar o chirie de doar 390 de dolari.

Noul proprietar al clădirii, Avi Dishi, susţine că are dreptul, conform documentelor pe care le are, să rezilieze contractul de închiriere pe care prinţesa Zeynep Osman îl avea pentru apartamentul din New York. Însă chiar şi asa, ordinul de evacuare trimis de instanţă a fost adresat lui Ertogroul Osman şi primei sale soţii, cei care figurează de fapt pe contractul iniţial.

„Nu se poate evacua o persoană care a decedat”, a spus Maddy Tarnofsky, avocatul lui Zeynep.

În apărarea sa, Avi Dishi, noul proprietar al clădirii, declara că nu a ştiut că Ertogroul Osman şi prima sa soţie nu mai sunt chiriaşi, mai ales deoarece prinţesa Zeynep Osman nu s-a identificat niciodată cu numele de familie.

Acum, avocaţii lui Avi Dishi încearcă să demostreze, cu ajutorul certificatelor de căsătorie şi de deces, că Zeynep Osman este proprietara apartamentului, şi, prin urmare, cea care trebuie să evacueze clădirea rezidenţială.

„Mă doare să plec de aici, ar trebui să fie rezonabil (proprietarul - n.r.). M-am obişnuit cu un anumit stil de viaţă”, a mai spus prinţesa Zeynep Osman.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările