Urşi polari omorâţi de plăcere. Cât plătesc bogaţii pentru „un sejur” de vânătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bogaţii pasionaţi de vânătoare plătesc bani frumoşi pentru „un sejur” de 12 zile de vânătoare a urşilor polari, şi-aşa chinuiţi de schimbările climatice, care topesc gheţarii, scrie Daily Mirror.

Vânătoare urşilor polari ar trebui să fie interzisă, în caz contrar specia va dispărea, a avertizat un activist, citat de Daily Mirror, precizând că, oricum urşii polari se chinuie să supravieţuiască impactului schimbărilor climatice, care topesc gheaţa.

În plus, cererea în creştere pentru blana de urs din China, determină tot mai mulţi vânători să obţină cât mai multă marfă, ceea ce accelerează dispariţia speciei.

Aproape 9.000 de urşi polari au fost ucişi de vânători în zona arctică între 2007 şi 2016, potrivit celor mai recente cifre disponibile.

Peste 50.000 de urşi polari au fost ucişi din 1960 - de două ori mai mult decât restul populaţiei de urşi de astăzi.

Cifrele, mult mai mari decât estimările anterioare, au fost scoase la iveală doar după ce avocaţii norvegieni au obligat guvernul canadian să le emită în mod oficial, în conformitate cu legile privind libertatea informaţiilor.

Vânătoarea urşilor polari a început în Alaska, SUA, şi în Svalbard, Norvegia, în anii 1940, cu doar câteva exemplare ucise.

Însă expediţiile au atras clienţi bogaţi, care au alimentat o industrie care a folosit curând avioane, elicoptere şi nave pentru a urmări urşii. Rusia a interzis vânătoarea de urşi polari în 1957, urmată de SUA în 1972 şi Norvegia un an mai târziu.

Regiunea arctică a Canadei este acum singurul loc din lume unde vânătoare de urşi polari este încă legală.

Blănurile pot aduce până la 250.000 de lire sterline pe piaţa neagră.

Vara trecută, o anchetă Daily Mirror a descoperit o serie de firme care oferă servicii de vânătoare în Cercul Arctic. Pentru 36.000 lire sterline, cei bogaţi pot vâna 12 zile cu servicii care includ şi un ghid.

Companiile se mândresc cu „rate de succes 100%”.

Există 20.000-25.000 de urşi polari lăsaţi în sălbăticie, potrivit World Wildlife Fund. Dar acest număr ar putea fi redus cu două treimi până la jumătatea secolului, dacă ţinutul Arctic continuă să se încălzească.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite