Un politician brazilian a fost prins de poliţie cu mita ascunsă între fese. „Un caz care va intra în analele istoriei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatorul Chico Rodriguez, FOTO Agencia Senado (poză oficială de pe site-ul Senatului Braziliei)
Senatorul Chico Rodriguez, FOTO Agencia Senado (poză oficială de pe site-ul Senatului Braziliei)

Chico Rodrigues, un senator apropiat de preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a fost prins de poliţiştii cu bani ascunşi între fese în timpul unei percheziţii a domiciliului acestuia din Boa Vista, scrie The Guardian.

Percheziţia este parte a unei acţiuni mai ample împotriva a ceea ce procurorii suspectează a fi o deturnare de fonduri publice destinate luptei contra pandemiei de COVID-19. 

Conform informaţiilor oferite de două surse ale unei publicaţii din Sao Paulo, senatorul Chico Rodrigues a fost prins cu 30.000 de reali brazilieni (peste 4.500 de euro) ascunşi în chiloţi. „Pentru a înţelege absurditatea situaţiei, unele dintre bancnotele găsite erau pătate de fecale”, conform publicaţiei conservatoare Revista Crusoe, citată de The Guardian.

Brazilienii au discutat ştirea pe reţele de sociale cu hashtag-ul viral „#PropinaNaBunda” (traducere: O mită băgată în fund”), unii spunând, în glumă, că întregul caz va fi reţinut în „analele istoriei”. 

Chico Rodrigues nu a oferit nicio explicaţie cu privire la informaţiile că şi-ar fi ascuns banii în lenjeria intimă, refuzând să comenteze acest aspect. Cu toate acestea, a insistat că nu a greşit cu nimic şi că totul este doar un efort al duşmanilor săi politici să-i păteze numele. „Am un trecut curat şi am dus o viaţă respectabilă. Nu am fost implicat niciodată în vreun scandal”, a spus senatorul în vârstă de 69 de ani.

Jair Bolsonaro a fost ales în 2018 în parte şi pentru promisiunea sa de a eradica furtul din bani publici, după ce administraţiile precedente fuseseră lovite de ceea ce mulţi consideră a fi una dinte cele mai mari investigaţii anticorupţie din istorie. În urma acesteia, a ajuns în închisoare inclusiv fostul preşedinte al Braziliei, Luiz Inácio Lula da Silva.

„Nu cred că există vreun caz de corupţie în administraţia mea”, a declarat Bolsonaro, miercuri, după demararea acţiunilor procurorilor şi poliţiştilor, spunând că va „oferi o lovitură directă în gât” oricărui politician prins că a furat bani publici. În ultimii doi ani, administraţia lui Bolsonaro a fost implicată în multiple scandaluri de corupţie, inclusiv un caz în care unul dintre fiii săi, Flavio, este acuzat că a avut relaţii apropiate cu o organizaţie criminală paramilitară responsabilă de mai multe crime în favelele din Rio de Janeiro şi alte oraşe din Brazilia.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite