Un nou atac zguduie Irakul. Morţi şi răniţi în rândul minorităţilor

Un
nou atac zguduie Irakul. Morţi şi răniţi în rândul
minorităţilor

Atacul cu maşină capcană a ucis şapte persoane şi a rănit alte 37 FOTO PressTV

În această dimineaţa, autorităţile irakene au confirmat moartea a 7 oameni aparţinând minorităţii Shabak, în Tahwara, regiunea de nord a Irakului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oficialii au declarat că atacul a avut loc în zorii zilei de vineri, într-un sat locuit în bună parte de minoritatea Şanak, minoritate cu limbă şi obiceiuri diferite de populaţia majoritar sunită din zonă.
 

Satul Tahwara e în apropierea oraşului Mosul, la 360 de kilometri de capitala Irakului, oraşul Bagdad.

De asemenea, alte 37 de persoane au fost rănite în acelaşi atac, au declarat oficialităţile oraşului, sub protecţia anonimatului, pentru Associated Press.

Atacul a avut loc la o zi după ce insurgenţii au lansat o ofensivă asupra oraşului Samara, situat de asemenea în nordul ţării, ucigând 7 membri ai forţelor de securitate.

Atacul asupra Samarei, un oraş preponderent sunit, a avut loc la filtrele de control şi la sediile locale ale poliţiei. Mai mulţi indivizi înarmaţi au descins asupra oraşului, schimbri de focuri au avut loc şi întăriri au fost trimise de ambele părţi.

În afară de cei 7 membri ai forţelor de securitate, câţiva atacatori au fost ucişi în schimbul de focuri . Toţi oficialii au vorbit sub protecţia anoimatului deoarece nu au fost autorizaţi să vorbească cu presa.

Samara a fost scena unui conflict major între minoritatea sunită şi cea şiită, în urma invaziei american din 2003. În 2006, luptători sunţi, cu conexiuni în organizaţiile teroriste internaţionale, au bombardat sanctuarul şiit Al-Askari, provocând un val de proteste ce a aruncat ţara în război civil.

Conform Naţiunilor Unite, 8 868 de oameni au fost ucişi în Irak numai anul trecut, cel mai mare număr de la începutul conflictului. 

Citeşte şi: 

VIDEO Ambarcaţiune cu 41 de migranţi afgani şi irakieni, în Marea Neagră. Printre ei se aflau femei şi copii

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au interceptat o ambarcaţiune fără pavilion arborat, la bordul căreia se aflau 41 de migranţi din Orientul Mijlociu, printre care patru femei şi patru copii.

Zeci de irakieni evacuaţi din Turcia, relocaţi în România. Vor fi integraţi în societatea românească

Patruzeci de refugiaţi irakieni evacuaţi din Turcia au ajuns joi în România, în două centre din Bucureşti şi Timişoara ale Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI). Timp de un an, ei vor lua gratuit cursuri de limbă română şi vor primi asistenţă pentru a se integra în societatea românească.

Aproximativ 60% din irakieni s-au prezentat la urne pentru a-şi alege parlamentarii

Aproximativ 60% din irakieni au votat miercuri în alegerile legislative, primele organizate după retragerea trupelor americane la sfârşitul anului 2011, a anunţat Înalta Comisie Electorală din Irak (IHEC), această zi nefiind scutită de incidente în urma cărora 14 persoane au fost murit, potrivit BBC.

citeste totul despre: