Una dintre cele mai mari ţări din lume rămâne fără apă potabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe oraşe din estul Australiei se apropie rapid de momentul în care ultimele rezerve de apă potabilă vor fi epuizate, relatează World Economic Forum.

Schimbările climatice au lovit puternic Australia, iar seceta iniţială a dus treptat la o penurie de apă tot mai semnificativă. Unele localităţi din estul ţării au rămas deja fără apă potabilă, în timp ce autorităţile sunt îngrijorate că şi altele vor ajunge în această situaţie în următoarele luni.

„Ştiu câţiva fermieri care au rămas, pur şi simplu, fără pic de apă şi au decis să nu mai planteze nimic anul acesta. Şi-au suspendat, pur şi simplu, activităţile până când se rezolvă problema”, a spus Angus Ferrier, un fermier, pentru AFP.

Nu doar impactul asupra fermelor şi plantaţiilor este îngrijorător, ci şi faptul că autorităţile au informat deja că au avut loc primele „furturi de apă”.

Având în vedere că rezolvarea crizei climatice este un efort global, iar impactul pe termen mediu va fi resimţit oricât de urgent ar fi luate diferite măsuri, Australia nu are nicio şansă să rezolve problema. Ce poate face, în schimb, este să înceapă importul de apă. Soluţia aminteşte de sugestia făcută cu câţiva ani în urmă cu privire la şansele Africii de Sud de a-şi rezolva problemele cu rezervele de apă în scădere – atunci, s-a observant că statul African ar putea importa un iceberg pe care să-l topească.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite