Un tribunal turc a hotărât eliberarea pastorului american Andrew Brunson

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pastorul Andrew Brunson, în centrul imaginii, în momentul transferului din inchisoare în arestul la domiciliu FOTO EPA-EFE
Pastorul Andrew Brunson, în centrul imaginii, în momentul transferului din inchisoare în arestul la domiciliu FOTO EPA-EFE

O instanţă din Turcia a decis vineri ridicarea arestului la domiciuliu şi a interdicţiei de a părăsi teritoriul turc în cazul pastorului american Andrew Brunson, aflat la originea unei grave crize diplomatice între Washington şi Ankara.

Pastorul Andrew Brunson, acuzat de legături cu fostul predicator musulman Fethullah Gulen şi de apartenenţă la o organizaţie teroristă, a fost eliberat din arestul la domiciliu. De asemenea, instanţa a hotărât că poate părăsi Turcia.

Arestat pe fondul epurărilor întreprinse de regimul Erdogan după tentativa de lovitură de stat din 2016, imputată lui Gulen, Brunson a devenit subiectul unei grave crize diplomatice între turci şi americani.

Pe de altă parte, instanţa turcă l-a condamnat la trei ani de închisoare, dar a considerat că şi-a ispăşit deja această pedeapsă.

Anterior, NBC News şi Washington Post au scris despre ajungerea la un acord între Washington şi Ankara în cazul Brunson.

Anul trecut, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a condiţionat eliberarea pastorului american de predarea lui Fethullah Gulen, care s-a autoexilat în Statele Unite în 1999.

Brunson risca până la 35 de ani de închisoare în Turcia.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite