Un submarin militar cu 53 de persoane la bord a dispărut în largul Insulei Bali. Marina indoneziană a cerut ajutorul Australiei şi Singapore

Un submarin militar cu 53 de persoane la bord a dispărut în largul Insulei Bali. Marina indoneziană a cerut ajutorul Australiei şi Singapore

Submarinul marinei indoneziene KRI Nanggala efectua un exerciţiu militar când a dispărut FOTO Wikimedia Commons/United States Navy

Un submarin diesel-electric (SSK) din clasa Cakra al marinei indoneziene a dispărut în Marea Bali,  o operaţiune de salvare fiind în curs de desfăşurare, relatează Janus.

Marina indoneziană caută un submarin cu 53 de persoane la bord care a dispărut în timpul unui antrenament militar la nord de insula Bali, scrie Sky News.
 
Indonezia a cerut  ajutorul autorităţilor din Australia şi Singapore, a declarat pentru Reuters şeful armatei ţării, Hadi Tjahjanto.
 
"Încă căutăm 53 de persoane în largul Insulei Bali, la 96 de mile de Bali,", a spus el agenţiei de ştiri într-un mesaj text.
 
 
El a adăugat că contactul cu submarinul s-a pierdut în jurul orei locale 4.30 dimineaţa şi că marina a desfăşurat nave de război pentru a cerceta zona.
 
 
Guvernul indonezian nu a emis încă o declaraţie oficială, dar Janes a confirmat cu sursele marinei indoneziene că vasul dispărut este KRI Nanggala (402). Acesta trebuia să trimită o raportare, programată pentru aproximativ 03:00, ora locală, pe 21 aprilie.
 
Ulterior, Marina indoneziană a trimis o alertă către Biroul internaţional de legătură pentru evacuare şi salvare a submarinelor (ISMERLO) la aproximativ 09:37 raportând dispariţia submarinului presupus a se fi scufundat.
 
 
Conform informaţiilor obţinute de la surse navale, se crede că Nanggala a dispărut la aproximativ 26,5 mile nord-vest de Singaraja, insula Bali. Janes a aflat că submarinul se afla în zonă pentru a efectua un exerciţiu cu torpile, care era programat pentru 21 aprilie.
 
TNI-AL a trimis mai multe nave de război în zonă, inclusiv nava hidrografică KRI Rigel (933), pentru căutare. Alte nave aflate în prezent la faţa locului includ corveta Fatahillah (361), corveta de patrulă din clasa Bung Tomo (357) şi corveta din clasa Kapitan Pattimura , Teuku Umar (385).
 
Nanggala este o navă fabricată în Germania aflată în serviciul marinei din 1981. Este unul dintre cele două submarine din clasa Cakra operate de forţele navale naţionale indoneziene Tentara. Are o lungime totală de aproximativ 60 m şi un deplasament de 1.400 de tone când se scufundă. 

Flota navală a Indoneziei constă în cinci submarine, şi anume două modele de tip 209 construite în Germania şi trei nave mai noi fabricate în Coreea de Sud.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările