Un senator australian a revoltat opinia publică după ce a spus că imigraţia musulmanilor este de vină pentru atacul din Noua Zeelandă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fraser Anning FOTO EPA-EFE
Fraser Anning FOTO EPA-EFE

Un senator australian a primit critici dure, după ce a spus că atacul din Noua Zeelandă a avut loc din cauza imigraţiei musulmanilor, potrivit The Guardian.

La scurt timp după atac, Fraser Anning a scris pe Twitter: „Mai contestă cineva legătura dintre imigraţia musulmanilor şi violenţă?

Într-o declaraţie distribuită de către un jurnalist australian pe Twitter, senatorul din Queensland a mai transmis: „Ca întotdeauna, politicienii de stânga şi mass-media se vor grăbi să susţină că principalele cauze ale atacurilor de astăzi au legătură cu legile privind armele de foc sau cu cei care au viziuni naţionaliste, dar acestea sunt doar stereotipuri aberante. Adevărata cauză a vărsării de sânge de astăzi de pe străzile Noii Zeelande este programul de imigrare care le-a permis fanaticilor musulmani să migreze în Noua Zeelandă.”

Remarcile au fost denunţate de către ministrul britanic de interne, Sajid Javid, care l-a acuzat pe senator că alimentează extremismul.

Prim-ministrul australian, Scott Morrison, a declarat: „Remarcile senatorului Fraser Anning, prin care dă vina pe imigraţie pentru atacurile unui terorist extremist violent de extremă-dreapta din Noua Zeelandă sunt dezgustătoare.”

„Aceste viziuni nu-şi au locul în Australia, cu atât mai puţin în Parlamentul australian.”

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite