Un preot rus, surprins în timp ce binecuvânta o rachetă destinată raidurilor aeriene din Siria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit unui corespondent al agenţiei Reuters, o rachetă este stropită cu apă sfinţită de către un preot înainte de a fi fixată la un avion de luptă mobilizat în Siria, ceea ce nu este deloc surprinzător având în vedere sprijinul afirmat de  şeful Bisericii Ortodoxe Ruse pentru acţiunile militare ale Moscovei în teritoriul sirian, relatează Business Insider.

„Lupta împotriva terorismului este un război sfânt şi în prezent ţara noastră este poate cea care luptă cel mai activ“, a apreciat patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kirill, referindu-se la intervenţia militară a Rusiei în sprijinul regimului de la Damasc. „Această decizie este în conformitate cu dreptul internaţional, cu mentalitatea poporului nostru şi cu rolul special pe care ţara noastră l-a jucat întotdeauna în Orientul Mijlociu“, a justificat el.

Rusia a lansat pe 30 septembrie raiduri aeriene în Siria, pentru susţinerea regimului Bashar al-Assad. Statele Unite şi NATO au acuzat Rusia că atacă poziţii ale insurgenţilor susţinuţi de Occident. Moscova susţine că vizează exclusiv poziţii ale reţelei teroriste Statul Islamic.

Organizaţia teroristă sunnită Statul Islamic ocupă regiuni din Irak, Siria, Libia şi Egipt, unde a proclamat un „califat islamic“.

Cadavrele a 26 de soldaţi ruşi ar fi fost aduse din Siria la Sevastopol

Cadavrele a 26 de soldaţi din Brigada de puşcaşi marini 810 (Sevastopol) a forţelor de coastă a Flotei Ruse de la Marea Neagră au fost aduse din Siria la Sevastopol, informează serviciul de presă al Direcţiei Centrale de Informaţii a Ministerului Apărării al Ucrainei.

„Având în vedere incapacitatea Comandamentului rus de a asigura condiţii sanitare corespunzătoare, au fost semnalate numeroase cazuri de boli infecţioase în rândul personalului forţelor armate ruse de pe teritoriul Siriei“, se arată în comunicat.

„Armata regimului de la Damasc, cu sprijinul aviaţiei ruse, continuă operaţiunile ofensive în provinciile Alep, Damasc, Latakia, Hama şi Homs, preluând astfel controlul asupra unui număr de aşezări în zona Alep“, se mai arată în comunicat.

În plus, Direcţia Centrală de Informaţii a Ministerului Apărării de la Kiev menţionează că aeronavele ruseşti au efectuat 33 de zboruri şi au atacat 49 de ţinte în Siria.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Statul Islamic (Statul Islamic în Irak şi Siria / Statul Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeste 250.000 de morţi.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite