Un palestinian, Shawkat Khalid Awad, a fost împuşcat mortal de militari israelieni în Cisiordania, la funeraliile unui copil de 12 ani ucis de armata israeliană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto via News.ro
Foto via News.ro

Un palestinian, Shawkat Khalid Awad, în vârstă de 20 de ani a fost ucis prin împuşcare, în ciocniri cu armata israeliană, la Beit Ommar, în apropiere de Hebron, în Cisiordania, potrivit Ministerului palestinian al Sănătăţii, relatează AFP.

„Shawkat Khalid Awad, în vârstă de 20 de ani, a murit din cauza unor răni împuşcate la cap şi la stomac”, a anunţat joi ministerul într-un comunicat. 

Ciocniri între militari israelieni şi palstinieni au izbucnit la funeraliile unui palestinian în vârstă de 12 ani, ucis cu o zi mai înainte, potrivit unui corespondent AFP la faţa locului.

Copilul a fost rănit mortal prin împuşcare la Beit Ommar, potrivit Ministerului palestinian al Sănătăţii.

Ciocniri au loc de mai multe săptămâni, la Beit Ommar, între manifestanţi palestinieni şi forţe israeliene.

DOI ADOLESCENŢI, UCIŞI

Mohamad al-Alami, în vârstă  de 12 ani, a fost rănit mortal miercuri prin împuşcare de către armata israeliană, în timp ce se afla într-o maşină, împreună cu tatăl său, la Beit Ommar, potrivit autorităţilor palestiniene.

image

Un cortegiu a însoţit joi trupul neînsufleţit al copilului, învelit în steagul Fatah, partidul preşedintelui Autorităţii Palestiniene Mahmoud Abbas, şi a cărui faţă era dezveltită, pe străzile din Beit Ommar, localitatea în care a fost înhumat.

Sute de palestinieni au aruncat mai târziu cu pietre către militari israelieni, care au răspuns cu grenade cu gaz lacrimogen, a constat un jurnalist AFP.

Un adolescent palestinian în vârstă de 17 ani, rănit vinerea trecută de militari israelieni la o manifestaţie împotriva colonializării israeliene, la Beita, în apropiere de Nabluz, a murit la spital, din cauza rănilor.

Cisiordania este un teritoriu palestinian ocupat din 1967 de către Israel, iar toate coloniile israeliene de pe teritoriul Cisiordaniei sunt ilegale în dreptul internaţional.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite