Un oraş din Canada a rămas fără internet din cauza castorilor: „Tipic canadian“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Castorii din provincia canadiană British Columbia au lăsat aproximativ 900 de locuinţe fără internet şi 60 fără televiziune. Purtătorul de cuvânt al companiei, Liz Sauvé, a descris situaţia ca fiind foarte ,,neobişnuită şi tipic canadiană".

Echipele de intervenţie ale operatorului au ajuns, sâmbătă, în jurul orei 4 dimineaţa, în Tumbler Ridge, iar când au vrut să verifice cablurile şi au ajuns la un baraj al castorilor din apropiere, unde au descoperit că animalele roseseră cablurile, provocând daune serioase. Castorii au trecut de învelişul de protecţie gros de 12 centimetri al cablurilor furnizorului  de televiziune şi internet Telus, transmite Digi24. 

Serviciile de internet şi televiziune au fost restabilite după 12 ore.

Castorul este animalul naţional al Canadei, însă oamenii au opinii împărţite la adresa lui. Rozătoarele sunt apreciate de ecologişti pentru talentul lor de a construi baraje care aduc o serie de avantaje mediului înconjurător. Cu toate acestea, pot provoca probleme deoarece distrug culturile şi copacii.

În urmă cu două săptămâni, primarul oraşului Grenville-sur-la-Rouge din provincia Quebec a dat vina pe castori pentru inundaţiile care au avariat locuinţele şi infrastructura locală. Aproape 800 de castori au ridicat în jur de 200 de baraje în jurul oraşului, iar primarul din Grenville-sur-la-Rouge a cerut eradicarea lor.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite