Un oficial chinez a postat un clip cu un taliban dându-se într-un leagăn agăţat de epava unui elicopter american: „Au făcut din maşinile de război jucării” VIDEO

Un oficial chinez a postat un clip cu un taliban dându-se într-un leagăn agăţat de epava unui elicopter american: „Au făcut din maşinile de război jucării” VIDEO

Un taliban se dă într-un leagăn agăţat de aripa unui elicopter american FOTO captură Hindustan Times

Talibanii au transformat aparatele de zbor ale americanilor în leagăne şi jucării, a transmis un oficial chinez pe contul său de Twitter alături de un clip cu un militant legânându-se de ceea ce pare a fi epava unui elicopter.

„Cimitirul imperiilor şi maşinile lor de război. Talibanii au transformat avioanele lor în leagăne şi jucării”, a scris Lijian Zhao, purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe potrivit Hindustan Times.
 
La doar o zi după ce talibanii şi-au anunţat guvernul interimar, China a comentat că este sfârşitul unei perioade de anarhie, anunţând totodată un ajutor pentru Afganistan în valoare de 31 de milioane de dolari americani, scrie publicaţia din India.
 
 
După 15 august, China a indicat că este dispusă să coopereze cu talibanii, experţii susţinând că China are în minte aerodromul Bagram pe care ar dori să-l preia. Armata străină chineză desfăşoară în prezent un studiu de fezabilitate cu privire la trimiterea de lucrători, soldaţi şi alţi angajaţi în legătură cu programul său de investiţii economice cunoscut sub numele de Iniţiativa Centurii şi Drumurilor în următorii ani la Bagram (provincia Parwan la aproximativ 60 de kilometri nord de capitala Kabul) unde se află o fostă bază aeriană americană, se arată în presă. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările