VIDEO Un misterios grup rebel revendică atentatul eşuat asupra preşedintelui Venezuelei

VIDEO Un misterios grup rebel revendică atentatul eşuat asupra preşedintelui Venezuelei

Preşeduintele Venezuelei, vizat de un atac cu dronă

Un misterios grup rebel care ar fi compus din civili şi militari a revendicat atentatul care l-ar fi vizat sâmbătă pe preşedintele venezuelean Nicolas Maduro, potrivit unui comunicat difuzat pe reţelele sociale, relatează AFP.

 
"Operaţiunea a constat în lansarea a două drone încărcate cu exploziv C-4 spre tribuna prezidenţială. Luptătorii Gardei de Onoare au doborât dronele înainte ca ele să ajungă la ţintă. Acestea sunt vulnerabile. Nu au funcţionat acum, dar este o chestiune de timp", a scris gruparea pe Twitter.
 
"Este contrar onoarei militare să-i menţii la guvernare pe cei care au uitat Constituţia şi au făcut din funcţia publică un mod obscen de îmbogăţire", denunţă textul semnat de "Mişcarea naţională a soldaţilor în flanele".
 
"Nu putem tolera ca populaţia să fie înfometată, ca bolnavii să nu aibă medicamente, ca moneda să nu mai aibă valoare, ca sistemul educativ să nu mai înveţe nimic şi să nu facă decât îndoctrinare cu comunism", se mai menţionează în comunicat.
 
"Popor al Venezuelei, pentru ca această luptă de emancipare să fie o reuşită, este necesar să coborâm cu toţii în stradă şi să nu mai plecăm", adaugă textul citat.
 
Atacul eşuat ar face parte din "Operaţiunea Phoenix", potrivit comunicatului citit sâmbătă seara de Patricia Poleo, o jurnalistă apropiată de opoziţie care locuieşte în SUA, pe canalul ei de YouTube.
 
Această adversară feroce a guvernului socialist venezuelean s-a limitat doar să citească textul pe care afirmă că l-a primit de la acest grup rebel.
 
   Mişcarea „Soldaţii în Flanele” (Flannel Soldiers) a fost creată în 2014 şi are legături cu fostul ofiţer de poliţie venezuelean Oscar Perez, care a condus un atac cu elicopter asupra clădirilor guvernamentale din Caracas în iunie 2017. Perez a fost ucis de forţele de securitate din Venezuela în ianuarie.
 
Misiunea are drept scop unirea tuturor celor care se opun politicii lui Maduro.
 
Pe 28 iunie 2017, un grup de ofiţeri de securitate condus de Perez a deturnat un elicopter şi a atacat Curtea Supremă Venezuelană de la Caracas, deschizând focul, aruncând câteva grenade de mână şi atacând şi Ministerul Justiţiei din apropiere. După ce au declarat începutul luptei lor împotriva guvernului, atacatorii au dispărut.
 
Caracas a calificat atacul ca pe un act terorist.
 
Maduro l-a acuzat pe preşedintele Columbiei
 
 Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro l-a acuzat pe omologul său columbian Juan Manuel Santos că este responsabil de un atentat care l-a vizat sâmbătă, la Caracas, comis potrivit autorităţilor venezuelene cu drone încărcate cu explozivi, relatează AFP.
 
”Astăzi au încercat să mă asasineze”, a declarat Maduro într-o intervenţie radiotelevizată.
 
”Nu am nicio îndoială că numele lui Juan Manuel Santos este în spatele acestui atentat”, a dat el asigurări.
 
La Bogota, Guvernul columbian a respins categoric această acuzaţie, pe care a catalogat-o drept ”absurdă”.
 
Un misterios grup rebel, care ar fi alcătuit din civili şi militari, a revendicat acţiunea, într-un comunicat difuzat pe reţele de socializare.
 
”Noi nu putem să tolerăm ca populaţia să fie înfometată, ca bolnavii să nu aibă medicamente, ca moneda să nu mai aibă valoare, ca sistemul de educaţie să nu mai înveţe nimic şi să nu facă decât să îndoctrineze cu comunism”, se arată în acest text, semnat de ”Mişcarea naţională a soldaţilor în cămaşă”, necunoscut până acum.
 
Ministrul venezuelean al Comunicaţiilor Jorge Rodrigue a declarat anterior că Maduro a scăpat unui atentat comis cu drone încărcate cu explozivi, în timp ce susţinea un discurs, la o ceremonie militară, în centrul Caracasului.
 
Şapte militari au fost răniţi şi spitalizaţi în urma atacului, a declarat ministrul. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: