Un ministru israelian pune la îndoială capacităţile sistemelor S-300 livrate de ruşi în Siria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avion F-35 din dotarea armatei israeliene FOTO EPA

Un ministru israelian pune la îndoială eficienţa sistemelor S-300 mobilizate de armata rusă în Siria în sprijinul regimului Bashar al-Assad.

Sistemele sol-aer S-300 desfăşurate de ruşi în teritoriul sirian în urma doborârii avionului Il-20 în Marea Mediterană nu vor fi capabile să intercepteze avioanele F-35 ale armatei israeliene, crede ministrul Cooperării Regionale Tzachi Hanegbi.

„Dispunem de avioane nedetectabile, cele mai bune din lume. Aceste baterii nu sunt în măsură să le repereze“, a spus Hanegbi, citat de cotidianul israelian Haaretz.

Partea rusă nu a comentat aceste declaraţii.

Ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu a anunţat marţi finalizarea livrării de sisteme S-300 în Siria. Aceste sisteme au fost livrate după doborârea unui avion rusesc Il-20 în Marea Mediterană şi uciderea a 15 militari în acest incident. Avionul a fost doborât de sistemul antiaerian al lui Bashar al-Assad, dar armata rusă a dat vina pe partea israeliană.

În luna mai, Israelul a anunţat că este prima ţară care a utilizat un F-35I Adir, de generaţia a cincea, invizibil pe radar, în condiţii de luptă.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite