Un lider al antivacciniştilor din Israel a murit din cauza COVID-19. Ultimul său mesaj: „Statul acţionează cu coerciţie criminală. Nu renunţaţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul a publicat în urmă cu două zile un ultim videoclip pe Facebook, fără a părea însă să renunţe la convingerile sale vizavi de vaccinare. Foto: Facebook/Hai Shaulian
Bărbatul a publicat în urmă cu două zile un ultim videoclip pe Facebook, fără a părea însă să renunţe la convingerile sale vizavi de vaccinare. Foto: Facebook/Hai Shaulian

Hai Shaulian, unul dintre cei mai cunoscuţi activişti antivaccinare din Israel, a murit luni din cauza COVID-19, relatează Jerusalem Post. Acesta le-a transmis un mesaj urmăritorilor săi de pe reţelele de socializare chiar cu puţin timp înainte să moară.

După ce a fost internat în urmă cu aproximativ o săptămână la Centrul Medical Wolfson din Holon după ce a fost diagnosticat cu COVID-19, starea lui s-a deteriorat rapid, potrivit hotnews.ro.

Bărbatul a publicat în urmă cu două zile un ultim videoclip pe Facebook, fără a părea însă să renunţe la convingerile sale vizavi de vaccinare.

„Dragi prieteni, starea mea este extrem de critică. Sunt într-o stare foarte gravă, nu pot vorbi sau să le răspund oamenilor. Nu am oxigen şi nu reuşesc să mă stabilizez. M-am trezit dimineaţa aceasta ud leoarcă de parcă cineva ar fi aruncat mai multe găleţi de apă şi nu aveam oxigen. Mi-a luat în jur de o oră să înţeleg cine sunt, unde sunt şi ce caut aici. Lipsa oxigenului este un lucru oribil şi îngrozitor.

Le mulţumesc tuturor celor care îşi fac griji cu privire la mine şi care mă susţin. Vă puteţi ruga, ajută. Cred că voi trece prin asta cu ajutorul lui Dumnezeu. Estimarea mea este că va dura încă două, poate trei săptămâni”, a continuat bărbatul.

Statul acţionează cu coerciţie criminală faţă de noi. Nu renunţaţi! Certificatul Verde nu va fi introdus în Israel, n-are nicio legătură cu coronavirusul. N-are nicio legătură cu vaccinurile. Are legătură cu coerciţia”, a spus acesta într-o înregistrare video publicată pe platforma social media.

Shaulian a organizat, în trecut, numeroase proteste împotriva măsurilor sanitare, inclusiv manifestaţii împotriva certificatului sanitar şi a obligativităţii purtării măştii de protecţie în public.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite