Un incendiu în cabina piloţilor a dus la prăbuşirea zborului EgyptAir MS 804 din 2016, anunţă autorităţile franceze. Egiptul susţine că a fost de fapt o explozie

Un incendiu în cabina piloţilor a dus la prăbuşirea zborului EgyptAir MS 804 din 2016, anunţă autorităţile franceze. Egiptul susţine că a fost de fapt o explozie

Biroul francez de anchetare a accidentelor aviatice contrazice autorităţile egiptene care au anunţat că au fost descoprite urme de explozibil pe trupurile victimelor accidentului aviatic din 2016 în care au murit 66 de persoane.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anchetatorii francezi au anunţat vineri că prăbuşirea avionului EgyptAir care zbura de la Paris la Cairo, pe 19 mai 2016, a fost provocată, cel mai probabil, de un incendiu în cabina piloţilor, informează ediţia online a The Guardian. Investigatorii francezi contrazic astfel versiunea egipteană, autorităţile de Cairo anunţând anterior că au fost descoperite urme de explozibil pe cadavrele victimelor.
 
Autoritatea franceză care se ocupă de anchetarea accidentelor aviatice, BEA, a anunţat că informaţii obţinute din înregistrările cutiilor negre ale aeronavei Airbus A320 sugerează că „un incendiu a izbucnit în cabina piloţilor pe când avionul se afla la altitudinea de croazieră, iar focul s-a extins rapid provocând pierderea controlului aeronavei“.
 
Avionul airbus A320 efectua cursa MS804, Paris - Cairo, a companiei EgyptAir, pe 19 mai 2016, şi s-a prăbuşit în sud-estul Mării Mediterane. Au murit toţi cei 66 de oameni de la bord, printre care se aflau 40 de egipteni şi 15 francezi.
 
Anchetatorii fracezi au favorizat mereu ipoteza unei probleme mecanice drept cauză a prăbuşirii avionului. Investigatorii au spus că suspectează că un telefon mobil sau o tabletă a luat foc.
 
Totuşi, o anchetă oficială egipteană a sugerat că avionul s-a prăbuşit din cauza unei bombe şi susţine că urme de explozibil au fost găsite pe rămăşiţele victimelor.
 
BEA a informat însă că echipajul a putut fi auzit discutând despre un incediu în cabina piloţilor, potrivit înregistrărilor vocale din cutiile negre ale aeronavei. De asemenea, sistemul automat de informare ACARS de la bordul avionului a avertizat despre prezenţa fumului la bord.
 
Anchetatorii francezi au anunţat că vpor aştepta ca Egiptul să pub,cie raportul fnal al anchetei lor pentru a înţelege de ce cele două echipte de investigatori au ajuns la concluzii diferite.
citeste totul despre: