Un guru căutat de Poliţia Indiană pentru viol anunţă că şi-a înfiinţat propria ţară

Un guru căutat de Poliţia Indiană pentru viol anunţă că şi-a
înfiinţat propria ţară

Swami Nithyananda anunţând crearea unei noi ţări Captură YouTube/ Nythiananda

Un guru căutat de Poliţia Indiană în baza unor acuzaţii de agresiune sexuală a anunţat că a creat o nouă ţară pentru hinduşi, care va lupta împotriva încălzirii globale, va acorda asistenţă medicală gratuită şi va promova egalitatea de gen şi vegetarianismul, relatează agenţia de presă Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Swami Nithyananda, care şi-a făcut mii de discipoli în lumea întreagă, printre care staruri de cinema şi politicieni, a fost arestat în 2010 în cadrul unui scandal sexual. Pus sub acuzare pentru viol şi răpire, a fugit din India.

La nouă ani distanţă de la părăsirea ţării natale, a anunţat că şi-a creat propria ţară, Kailaasa.

El îşi prezintă „ţara“ ca un loc al „conservării, restaurării şi renaşterii unei culturi şi civilizaţii iluminate, bazate pe un hinduism autentic“.

Toţi hinduşii practicanţi - în număr de peste un miliard - pot aplica pentru obţinerea cetăţeniei Kailaasa, denumită după Muntele Kailash din Tibet, sau Muntele de Cristal, considerat sacru de adepţii bön, budişti, hinduşi şi jainişti.

Site-ul kailaasa.org prezintă un steag triunghiular şi un paşaport, dar nu oferă niciun indiciu despre localizarea noii aşa-numite ţări.

Captură kailaasa.org

S-ar afla pe o insulă din largul Ecuadorului cumpărată de discipoli bogaţi ai lui Nithyananda, scrie presa indiană.

Kailaasa nu este prima entitate de acest tip.

Potrivit Google Maps, există aproximativ 80 de entităţi la nivel global care se revendică drept state independente şi suverane, dar care nu sunt recunoscute oficial. Aceste micronaţiuni sunt înfiinţate din diverse raţiuni, fie ca experiment filosofic, fie ca protest politic, fie ca expresie artistică sau pur şi simplu din amuzament. Susţin că au monedă proprie, o constituţie şi chiar armate.

Un alt guru indian, Rajneesh, a înfiinţat oraşul Ranjneeshpuram în statul american Oregon în anul 1983. „Oraşul“ este prevăzut cu departamente proprii de poliţie şi pompieri, precum şi cu un sistem de transport public.

Oraşul Rajneeshpuram FOTO Wikipedia

În 2010, Swami Nithyananda a stat 53 de zile în arest. Cinci femei îl acuză că le-a violat în ashramul său din Karnataka, în sud-estul Indiei. Aceste acuzaţii, dovedite cu filmuleţe explicite, a stârnit furia unor localnici, care i-au atacat cartierul general. Nithyananda susţine că are puteri paranormale, cum ar fi producerea levitaţiei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: