Un general iranian, către Netanyahu: Învaţă să înoţi în Mediterana, vei fi nevoit să fugi pe mare

Un general iranian, către Netanyahu: Învaţă să înoţi în Mediterana, vei fi nevoit să fugi pe mare

Premierul israelian Benjamin Netanyahu FOTO Arhivă

Numărul doi al Gardienilor Revoluţiei din Iran, armata de elită a regimului de la Teheran, i-a recomandat vineri premierului israelian Benjamin Netanyahu „să se antrenze să înoate în Marea Mediterană“, întrucât va fi nevoit în curând să fugă pentru a-şi salva viaţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Îi transmit premierului regimului sionist să se antreneze să înoate în Mediterana, căci în curând nu va avea altă alegere decât să fugă pe mare“, a declarat generalul Hossein Salami, potrivit agenţiei de presă Fars, apropiată conservatorilor iranieni.

În cursul unei reuniuni la Isfahan (centru) a voluntarilor Basij, o miliţie islamică aflată sub autoritatea ghidului suprem iranian, Salami a afirmat că Israelul ar putea fi distrus de Hezbollahul libanez, o organizaţie sprijinită de Teheran.

„Ei (israelienii) nu reprezintă un nivel ridicat de ameninţare pentru noi, Hezbollahul este suficient pentru a-i distruge“, a spus generalul iranian.

Iranul nu recunoaşte statul Israel. Potrivit ghidului suprem iranian, această ţară va dispărea în 25 de ani.

„Cu voia lui Allah, nu va rămâne nimic din regimul sionist în 25 de ani“, a prezis Ali Khamenei într-o predică ţinută acum trei ani şi reluată adesea de susţinătorii săi.

De la tribuna ONU, Netanyahu a acuzat Iranul că are „un depozit nuclear secret“ în apropiere de Teheran. El a promis că nu va lăsa această ţară care îndeamnă la distrugerea statului evreilor să dezvolte arme nucleare.

Tensiunile dintre Israel şi Iran s-au intensificat de când Teheranul s-a angajat în conflictul sirian alături de regimul de la Damasc, pe care îl sprijină militar în războiul dus contra rebelilor şi jihadiştilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările