Un fost ministru de Interne din Irak spune unde se ascunde liderul Statului Islamic şi ce planuri are pentru viitorul apropiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Abu Bakr al-Bagdadi FOTO Arhivă
Abu Bakr al-Bagdadi FOTO Arhivă

Liderul organizaţiei teroriste Statul Islamic, Abu Bakr al-Bagdadi, a fugit în Libia, unde pregăteşte cucerirea unei părţi din Africa şi atacuri împotriva Irakului, spune un fost ministru irakian de Interne, citat de France TV Info.

Învins şi rămas fără califatul autoproclamat acum cinci ani în teritorii din Irak şi Siria, Abu Bakr al-Bagdadi a reuşit să fugă în Libia. El pregăteşte de acolo atacuri împotriva Irakului, Egiptului şi Tunisiei, susţine Baqir Jabr al-Zubeidi, ministru de Interne în Guvernul irakian de tranziţie (2005-2006).

„Abu Bakr al-Bagdadi nu se află în Irak. Am informaţii că acum se află în Libia şi că va difuza în curând un discurs care îndeamnă la reactivarea celulelor adormite în Irak“, a declarat al-Zubeidi pentru site-ul Baraa News. potrivit France TV Info.

„Organizaţia se va concentra în oraşele Samarra, Nukhayb şi împrejurimile lor, şi va ţinti oraşe din centrul şi nordul Irakului cu operaţiuni kamikaze efectuate individual“, a declarat el, fără a-şi dezvălui sursele.

Potrivit lui al-Zubeidi, Statul Islamic va încerca să cucerească şi o parte din Africa, pregătind atacuri împotriva Egiptului şi Tunisiei.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite