Un deputat brazilian care şi-a recunoscut orientarea homosexuală a renunţat la mandat şi a plecat în exil

Un deputat brazilian care şi-a recunoscut orientarea homosexuală a renunţat la mandat şi a plecat în exil

Jean Wyllys (în imagine) este primul deputat brazilian care şi-a recunoscut orientarea homosexuală FOTO Wikimedia

Un deputat brazilian care şi-a recunoscut orientarea homosexuală a anunţat joi că a renunţat la mandat şi a părăsit Brazilia din cauza ameninţărilor cu moartea proferate al adresa sa, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Jean Wyllys, primul deputat din Brazilia care şi-a recunoscut orientarea homosexuală, a declarat pentru publicaţia Folha de Sao Paulo că a plecat în exil din raţiuni de securitate.

Potrivit Folha de Sao Paulo, mesajele de ameninţare cu moartea la adresa lui Wyllys s-au înmulţit de la asasinarea unei prietene de-a lui. Este vorba de Marielle Franco, o consilieră municipală din Rio de Janeiro ucisă în martie anul trecut.

Un membru al echipei de comunicare a lui Wyllys a spus pentru Fundaţia Thomson Reuters că acesta nu va mai vorbi cu presa şi nici nu va dezvălui locul de exil.

Ales în octombrie pentru al treilea mandat de deputat, Jean Wyllys, în vârstă de 44 de ani, era considerat de membrii comunităţii LGTB din Brazilia drept principalul apărător al drepturilor lor, mai ales de la venirea la putere preşedintelui Jair Bolsonaro, care s-a dedat la nenumărate atacuri homofobe în timpul campaniei.

Potrivit lui Wyllys, violenţele la adresa comunităţii LGTB au crescut semnificativ în Brazilia de la alegerea lui Bolsonaro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: