Un copil a mers 22 de kilometri ca să ceară ajutor după ce şi-a văzut familia masacrată în Mexic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maria Ronita Miller şi 4 dintre copiii săi, printre care si gemenii de 7 luni, au fost ucişi în masacru
Maria Ronita Miller şi 4 dintre copiii săi, printre care si gemenii de 7 luni, au fost ucişi în masacru

Opt copii au reuşit să scape dintr-o ambuscadă în timpul căreia 9 membri ai unei familii mormone (trei femei din SUA şi şase copii) au fost asasinaţi în Mexic. După masacrul comis de un cartel, au apărut mărturii despre lupta pentru supravieţuire a copiilor care au fugit de sub ploaia de gloanţe.

Membrii unui cartel au deschis focul asupra a trei SUV-uri în plină zi, în regiunea montană Sonora.O mamă şi patru copii au fost ciuruiţi de gloanţe la bordul unei camionete, cu care se îndreptaseră spre frontiera cu SUA. Alte două vehicule, care îl însoţeau pe primul, au fost găsite câteva ore mai târziu, având la bord cadavrele a două femei şi doi copii. Investigatorii au găsit peste 200 de gloanţe. 

Copiii care au scăpat s-au strecurat printre gloanţe şi unii dintre ei au mers pe jos kilometri întregi pentru a găsi ajutor. Cinci dintre cei opt copii au fost grav răniţi şi au fost duşi în Statele Unite cu elicopterul ca să primească îngrijiri la un spital de acolo. Ceilalţi copii au rămas în grija membrilor familiei, în Mexic. Un copil de 8 ani a fost împuşcat în maxilar şi în picior, un altul de 14 ani a fost rănit la picior, iar un copil de 4 ani în spate. Un copil de 8 luni a fost nimerit în piept. 

Masacru familie mormona in Mexic

Kendra Miller, o rudă a familiei, a povestit că în haosul creat, un băiat de 13 ani a reuşit să-şi ascundă 6 dintre fraţi şi a fugit după ajutor. Pentru asta a mers 22 de kilometri, scrie USA Today.  

„După ce a văzut cum au fost împuşcaţi mortal mama şi fraţii lui, Devin şi-a ascuns ceilalţi şase fraţi în tufişuri şi i-a acoperit cu crengi pentru a-i proteja, timp în care s-a dus după ajutor“, a declarat Miller pentru Associated Press. 

Când a văzut că nu se mai întoarce, sora lui Mckenzie, în vârstă de 9 ani, a plecat de lângă fraţii ei şi a mers ore în şir în întuneric, înainte de a fi găsită, la câteva ore după ce fraţii ei fuseseră deja salvaţi.  În total, copiii au stat singuri cam şase ore şi jumătate. Rudele au încercat să ajungă la ei mai devreme, dar au fost împiedicaţi de focurile armelor.  

Christina Langford Johnson – una dintre cele trei mame ucise – şi-a pus copilul de 7 luni pe jos în maşină şi a ieşit din camionetă cu mâinile ridicate, ca să le arate celor înarmaţi că nu reprezenta o ameninţare. A fost găsită împuşcată, la câţiva metri de vehicul.  Copilul, Faith, a fost găsit în viaţă în maşină. 

Criminaliştii din nordul Mexicului spun că a fost arestat un suspect puternic înarmat, găsit într-un vehicul alături de două persoane legate, care au fost salvate. Oficialii au declarat că bărbaţii (posibil să fi fost autorii unor jafuri) s-ar fi putut să fi confundat camionetele cu cele ale unei grupări rivale sau au fost prinse în schimbul de focuri dintre două bande.

Donald Trump sugerează că ar putea trimite Armata americană în Mexic, pentru a lupta împotriva cartelurilor de droguri

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite