Un cântăreţ american vrea să organizeze un concert de muzică folk într-o zonă ocupată de Statul Islamic

Un cântăreţ american vrea să organizeze un concert de muzică folk într-o
zonă ocupată de Statul Islamic

Cântăreţul american James Twyman FOTO radaris.com

Cântăreţul american James Twyman, cunoscut sub apelativul „Trubadurul păcii“, şi-a propus să organizeze un concert de muzică folk într-o zonă din Siria ocupată de teroriştii din Statul Islamic, cu scopul de a-i încuraja pe oameni să cânte şi să se bucure împreună, relatează Fox News.

Ştiri pe aceeaşi temă

Această acţiune „va avea un impact puternic. Există dovezi ştiinţifice că situaţia se ameliorează atunci când oamenii se adună şi se concentrează pe ceva într-un mod pozitiv“, spune cântăreţul american.

El intenţionează să cânte pe 31 ianuarie într-un oraş ocupat de SI. Cu această ocazie, Twyman vrea să-şi aducă chitara spaniolă şi mizează să fie însoţit de lideri creştini, musulmani şi evrei, relatează slate.fr. Însă jihadiştii nu sunt fani ai muzicii, care, la fel ca ţigările, este interzisă la Rakka, aşa-zisa capitală a Statului Islamic.

De fapt, oficiali din cadrul Departamentului de Stat l-au contactat pentru a-l convinge să renunţe la ideea de a merge în Siria, unde cetăţenii americani riscă să fie răpiţi şi chiar ucişi. Cu toate acestea, cântăreţul rămâne de neclintit. El a mai organizat concerte pentru pace în zone afectate de război, în special în Irak în anii '90 şi în Bosnia şi Herţegovina în 1995.

„Oamenii mă imaginează mergând cu chitara pe spate într-un sat ocupat de Daesh (acronimul în arabă al Statului Islamic, n. red.). Nu e cazul. Scopul este de a încuraja zeci sau sute de mii de persoane să se roage“, a declarat el pentru Daily Best.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările