Un bărbat şi-a primit sentinţa de condamnare la moarte pe Zoom

Un bărbat şi-a primit sentinţa de condamnare la moarte pe Zoom

Foto arhivă

Un şofer nigerian acuzat de crimă şi-a primit sentinţa de condamnare la moarte pe Zoom, în contextul în care ţara africană a început de luni să relaxeze o parte din restricţiile instituite din cauza pandemiei.

Un judecător din Lagos a pronunţat luni sentinţa de condamnare la moarte prin spânzurare după o audiere de trei ore, şoferul,  Olalekan Hameed fiind acuzat că a ucis-o pe mama angajatorului său. Condamnatul şi-a auzit sentinţa dintr-o închisoare de maximă securitate, Kirikiri, judecătorul a vorbit de la un tribunal din Lagos, în contextul relaxării restricţiilor de distanţare socială, iar avocaţii s-au alăturat pe Zoom din alte locaţii.
 
Hameed a declarat în instanţă că nu el a ucis-o pe mama angajatorului său, o femeie în vârstă de 76 de ani.
Judecătorul a anunţat decizia curţii virtuale ca bărbatul să fie spânzurat aşa cum ar fi făcut-o într-o sală fizică de tribunal: „Fie ca Domnul să aibă milă de sufletul tău”, a spus judecătorul după ce a explicat modul de executare a sentinţei.
 
Potrivit legii nigeriene, guvernatorii statelor aprobă executarea pedepsei capitale. Astfel de execuţii sunt rare în Nigeria, însă instanţele continuă să condamne oameni la moarte. Ultimele trei execuţii au avut loc în 2016.

Peste 2.000 de oameni aşteaptă împlinirea sentinţei de condamnare la moarte în Nigeria, conform datelor Amnesty International.
 
Organizaţiile pentru drepturile omului denunţă pedeapsa cu moartea ca mod de aplicare a legii.

„Pedepsele ireversibile sunt arhaice, crude şi inumane prin esenţă şi ar trebui abolite”, a transmis organizaţia Human Rights Watch.
 
Nigeria are sub 3.000 de cazuri de coronavirus şi aproape 100 de decese.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările