Un bărbat cu COVID-19 s-a deghizat în soţia lui ca să poată zbura cu avionul. Cum a fost prins

Un bărbat cu COVID-19 s-a deghizat în soţia lui ca să poată zbura cu avionul. Cum a fost prins

Foto Wikipedia

Un bărbat din Indonezia a fost arestat după ce s-a deghizat în soţia sa pentru a putea zbura cu avionul, scrie CNN. Acesta a fost identificat doar cu iniţialele „DW” şi s-a îmbarcat într-o călătorie de la Jakarta la Ternate, purtând îmbrăcăminte tradiţională musulmană.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deşi bărbatul fusese depistat pozitiv la COVID, soţia sa a avut rezultat negativ. El s-a folosit de actele ei de identitate şi de rezultatul negativ al testului PCR pentru a urca în avion de pe aeroportul Halim Perdana Kusuma din Jakarta.

Cum a fost prins bărbatul

Identitatea bărbatului a fost descoperită în timpul zborului, când a renunţat la hainele femeieşti. O însoţitoare de bord a anunţat autorităţile că „DW” a mers la toaletă şi a ieşit de acolo în haine bărbăteşti. Acesta a fost reţinut la debarcarea din avion, pe aeroportul din Ternate.

Bărbatul a fost testat, rezultatul găsit fiind pozitiv COVID-19. Ulterior, aeroportul a contactat imediat o echipă dotată cu echipamente de protecţia, care l-au luat pe bărbat cu ambulanţa şi l-au plasat în izolare la casa sa din Ternate, unde va sta sub supraveghere. Poliţiştii au declarat că intenţionează să-l dea în judecată pe „DW”.

Număr mare de cazuri de COVID-19 în Indonezia

În prezent, Indonezia a devenit epicentrul pandemiei, cele mai multe cazuri referindu-se la varianta Delta. Până pe 21 iulie, au fost raportate 3 milioane de cazuri COVID-19 şi în jur de 75.000 de decese.

Campania de vaccinare avansează lent, până acum fiind imunizată doar 6% din populaţie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările