Un băiat de 12 ani a devenit cel mai tânăr maestru de şah

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Twitter
Foto Twitter

Abhimanyu Mishra a devenit cel mai tânăr maestru din istoria şahului. La 12 ani, 4 luni şi 25 de zile, el a depăşit recordul lui Serghei Karjakin care a ajuns mare maestru al şahului la vârsta de 12 ani şi 7 luni.

Pentru a deveni maestru, un jucător de şah trebuie să obţină cele trei norme ale titlului: un premiu acordat pentru un nivel ridicat de performanţă într-un turneu de şah, precum şi un rating de 2.5000 de Elo acordat de Federaţia Internaţională de Şah.

Mishra a obţinut a treia normă după ce l-a învins pe Leon Medonca la turneul Vezerkepzo GM Mix din Budapesta.

Serghei Karjakin a deţinut recordul de vârstă timp de 19 ani. Într-un mesaj publicat pe Twitter, Abhimanyu Mishra a scris că prin acest succes a reuşit să dea „şah mat” pandemiei care l-a ţinut pe margine mai bine de un an.

„Am dat în sfârşit şah mat celui mai mare adversar (pandemia în desfăşurare) care m-a oprit pentru 14 luni. Mulţumesc tuturor pentru toată dragostea şi sprijinul vostru. De abia aştept cupa Mondială”, a scris Mishra pe contul său, scrie Digi24.

Băiatul a mai avout parte de succes în cariera sa de jucător de şah. La 7 ani el a devenit cel mai tânăr Expert al Federaţiei de Şah din Statele Unite ale Americii, iar la 9 ani era cel mai tânăr Maestru Naţional.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite