Un avion militar cu nouă persoane la bord s-a prăbuşit în Georgia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un avion al Gărzii Aeriene din Puerto Rico s-a prăbuşit miercuri lângă Savannah, Georgia, bucăţile acestuia împrăştiindu-se pe o şosea şi pe o cale ferată. Oficialii spun că cel mai probabil toţi cei nouă pasageri sunt morţi, relatează Reuters.

Aeronava Hercules C-130J s-a prăbuşit la aproximativ 11:30 ora locală, la scurtă vreme după ce decolase de pe Aeroportul Internaţional Savannah / Hilton Head, au informat oficialii.

Aceştia au mai explicat că avionul se afla într-o misiune de antrenament, se îndrepta către Arizona, SUA şi urma să fie retras din funcţiune chiar la finalul acestui zbor.

„Practic, era ultimul său zbor. Deşi era o aeronavă  mai veche, aceasta era în stare bună din punct de vedere mecanic. Cred că avea vreo 50 de ani, dar avea toate actualizările moderne ale unui C-130 obişnuit”, a declarat purtătorul de cuvânt al Gărzii Naţionale din Puerto Rico, maiorul Paul Dehlen.

Dehlen nu a vrut să confirme că toţi cei de la bordul avionului au murit, dar a recunoscut că imaginile de la locul accidentului „vorbesc de la sine”. 

Dintre cei nouă pasageri cinci erau membri ai echipajului iar patru făceau parte din personalul militar de întreţinere şi operaţiuni, toţi făcând parte din Garda Naţională Aeriană din Puerto Rico.

Potrivit unui martor, cu câteva momente înainte ca avionul să se prăbuşească, acesta era cu susul în jos, autorităţile locale relatând că „este un miracol” faptul că deşi intersecţia în care a căzut avionul este în mod normal aglomerată, nicio maşină nu a fost avariată.

Autorităţile americane au precizat că deocamdată nu se cunosc cauzele prăbuşirii şi că au pornit o investigaţie.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite