FOTO VIDEO Un avion de marfă al Turkish Airlines s-a prăbuşit peste casele dintr-o localitate din Kârgâzstan. Bilanţ provizoriu: 37 de morţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un avion de marfă al companiei aeriene Turkish Airlines s-a prăbuşit în Kârgâzstan, peste o zona rezidenţială, iar bilanţul provizoriu al victimelor indică 36 de oameni, dintre care şase copii, spun oficialii, potrivit BBC şi Reuters. Un membru al echipajului ar fi supravieţuit.

UPDATE 11.20 Primele elemente ale anchetei arată că avionul s-a prăbuşit din cauza unei erori de pilotaj.

UPDATE 10:25 Bilanţul a crescut la 37 de morţi, a anunţat Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă de la Bişkek, citat de DPA, potrivit News.ro.

Un oficial citat de agenţia rusă TASS a precizat că aeronava, un Boeing 747 cargo, pare să fi ratat pista.

UPDATE 08:20 Bilanţul accidentului a crescut la cel puţin 36 de morţi, dintre care şase copii, au anunţat autorităţile citate de la Repubblica, transmite News.ro.

Bilanţul este provizoriu, numărul victimelor ar putea creşte, în condiţiile în care aeronava, care s-a prăbuşit într-o zonă rezidenţială, a distrus 35 de case.

Compania Turkish Airlines, căreia îi aparţine aeronava prăbuşită, a transmis condoleanţe victimelor şi şi-a exprimat regretul pentru tragedie.

Autorităţile kârgâze a precizat că unul dintre cei patru membri ai echipajului aflaţi la bord a supravieţuit.

UPDATE 06.55 Bilanţul morţilor, evaluat iniţial la peste 20, a crescut la peste 32.

Un avion de marfă al Turkish Airlines s-a prăbuşit peste casele dintr-o localitate din Kârgâzstan

Aeronava Boeing 747 s-a prăbuşit pe casele din apropierea aeroportului  Manas, la aproximativ 25 km nord de capitala Bişkek, a declarat ministerul pentru asistenţă medicală.

Mai mulţi copii se află printre cei ucişi.                                         

Presa locală a transmis că zborul urma să efectueze o escală la Manas, în drumul de la Hong Kong spre Istanbul. Avionul s-ar fi prăbuşit când a încercat să aterizeze la vizibilitate scăzută din cauza ceţii, la ora locală 07.31 (03.31 ora României). Cauza prăbuşirii nu a fost confirmată încă. 

Aeronava a distrus, prin cădere, 15 case din localitate, a declarat Mukhammed Svarov, şeful departamentului de criză din ministerul de urgenţe, estimând numărul morţilor la 20.

Salvatorii au recuperat corpul pilotului şi al altor 15 localnici, a anunţat ministerul pentru asistenţă medicală.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite