UPDATE Un avion Boeing 707 cu 16 persoane la bord s-a prăbuşit lângă Teheran. Un inginer de zbor a supravieţuit

UPDATE Un avion Boeing 707 cu 16 persoane la bord s-a prăbuşit lângă Teheran. Un inginer de zbor a supravieţuit

Un avion Boeing-707 cu 16 persoane la bord s-a prăbuşit la periferia Teheranului. Motivul accidentului, care a avut loc în Safadasht, lângă aeroportul Karaj, nu a fost clarificat încă de autorităţi.

Un avion militar de transport marfă s-a prăbuşit din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile la vest de Teheran, în Iran. Au decedat 15 dintre cele 16 persoane aflate la bord, a anunţat armata iraniană, scrie Reuters.

Un inginer de zbor a supravieţuit şi a fost transportat la spital, a informat armata într-un comunicat publicat de agenţia Fars News. Cutia neagră a aeronavei a fost recuperată la faţa locului.

Avionul Boeing 707 s-a prăbuşit în apropierea aeroportului Fath, care aparţine Gărzilor Revoluţionare ale Iranului şi este localizat în apropierea oraşului Karaj, din provincia centrală Alborz.

„Un Boeing 707 de transport marfă, având la bord carne din Bishkek, Kârgâzstan a aterizat de urgenţă astăzi la aeroportul Fath ... inginerul de zbor a fost transportat la spital”, a informat armata într-un comunicat.

„Aeronava a părăsit pista în timpul aterizării şi a luat foc după ce a lovit un zid de la capatul pistei”, se adaugă în comunicat.

Un purtător de cuvânt al armatei, Shahin Taghikhani, a declarat pentru televiziunea de stat că avionul aparţine Iranului şi că toţi cei aflaţi la bord erau cetăţeni iranieni.

Televiziunea de stat a informat că echipaje de salvare au fost trimise în zona dintre aeroportul Fath şi Aeroportul Internaţional Payam, unde ar fi trebui să aterizeze avionul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: