Un adjunct al „ministrului războiului“ Statului Islamic Abu Omar al-Shishani, Al Bara Shishani, arestat la Kiev, anunţă SBU

Un adjunct al „ministrului războiului“ Statului Islamic Abu Omar al-Shishani, Al Bara Shishani, arestat la Kiev, anunţă SBU

Serviciile ucrainene de informaţii (SBU) au anunţat vineri că l-au arestat pe Al Bara Shishani, adjunctul lui Abu Omar al-Shishani (”Omar Cenenul”), pe care Pentagonul l-a prezentat drept ”ministrul de război” al grupării Statul Islamic (SI), după ce a intrat anul trecut cu un paşaport fals în Ucraina, relatează Reuters.

Un cetăţean georgian, Al Bara Shishani, a fost arestat în cadrul unei operaţiuni comune cu Ministerul georgian de Interne şi Agenţia Centrală americană de Informaţii (CIA), a precizat SBU.

”O examinare a portretului a dovedit că străinul arestat este într-adevăr un lider căutat al Statului Islamic”, a anunţat SBU într-un comunicat.

El a fost adjunctul lui Abu Omar al-Shishani.

”Omar Cecenul” a fost ucis în luptă în 2016, pe când SI deţinea controlul asupra unor părţi importante din Siria şi Irak.

El era unul dintre cei mai căutaţi jihadişti din lume de Statele Unite, care ofereau până la cinci milioane de dolari în schimbul unor informaţii care să conducă la scoaterea acestua de pe câmpul de luptă.

După moartea lui Abu Omar al-Shishani, Al Bara Shishani a trecut în Turcia, iar mai târziu în Ucraina, de unde a continuat să coordoneze activităţile Statului Islamic, arată SBU în comunicat.

Al Bara Shishani a fost arestat în regiunea Kievului, în apropierea unei case în care locuia, precizează SBU, care nu dezvăluie data acestei arestări.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: