Ultimul mesaj venit de la bordul submarinului argentinian dispărut în sudul Oceanului Atlantic

Ultimul mesaj venit de la
bordul submarinului argentinian dispărut în sudul Oceanului Atlantic

Submarinul ARA San Juan FOTO Argentina Navy

Un post de televiziune din Argentina a difuzat luni ultimul mesaj comunicat de pe submarinul dispărut acum 13 zile în sudul Oceanului Atlantic.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mesajul a fost transmis cu câteva ore înainte de dispariţia submarinului cu 44 de marinari la bord, notează postul A24, citat de France TV Info.

„Intrarea apei de mare prin sistemul de ventilaţie spre rezervorul de baterii numărul 3 a provocat un scurtcircuit şi un început de incendiu. Bateriile de la proră nu funcţionează“, se arată în textul citat de postul din Buenos Aires.

Submarinul „navighează deocamdată în imersiune“, „comandamentul va fi ţinut la curent“, continuă mesajul.

France TV Info relatează că un incident se pare că a survenit atunci când apa mării a intrat în navă prin „schnorkel“, un tub ce permite submarinelor echipate cu motor diesel, precum San Juan, să-şi pună în funcţionare motoarele sale atunci când se află în imersiune. 

La scurt timp, o explozie a fost înregistrată în mare în apropiere de ultima poziţie indicată de submarin. 

Luni, la 12 zile după dispariţia San Juan, nave şi avioane din 15 ţări ale lumii şi-au continuat operaţiunile pentru a detecta submarinul. 

„Din nefericire, nici acum nu am localizat sau detectat submarinul“, a declarat purtătorul de cuvânt al Marinei argentiniene, Enrique Balbi. 

Operaţiunile se concentrează într-o zonă cu o rază de 36 de kilometri în jurul locului unde a survenit explozia.

 

Te-ar putea interesa şi:

Şansele de a găsi supravieţuitori pe submarinul argentinian dispărut, minime. La bord se afla şi „Regina mărilor“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările