Turnul Galata din Istanbul, restaurat cu pickhammerul VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muncitorii au
spart cu pickhammerele un zid din interiorul turnului Galata/ Foto: Shutterstock
Muncitorii au spart cu pickhammerele un zid din interiorul turnului Galata/ Foto: Shutterstock

Primăria Istanbulului a publicat o înregistrare video în care doi muncitori demolează cu pickhammerele un zid din Turnul Galata, un monument emblematic din secolul al XIV-lea, aflat de mai multe săptămâni în lucrări de reparaţie.

Din imagini reiese cum muncitorii sparg cu pickhammerele un zid din interiorul turnului, care este închis de mai multe săptămâni pentru lucrări de reparaţie, potrivit Hotnews.ro.

Directorul Departamentului pentru moştenirea culturală din primărie, Mahir Polat, a denunţat un "act de vandalism într-unul dintre cele mai importante monumente" Turcia.

Primăria Istanbulului, care este condusă de Ekrem Imamoglu, a anunţat că a depus o plângere.

Imaginile au stârnit reacţii aprinse pe reţelele de socializare, iar ministrul Culturii şi Turismului a reacţionat şi el.

"Acuzaţiile potrivit cărora ziduri din Turnul Galata au fost distruse sunt nefondate", a scris pe Twitter ministrul Culturii, Nuri Ersoy, care spune că zidurile demolate nu făceau parte din construcţia originală şi au fost "adăugate mai târziu".

"În ceea ce priveşte procedurile folosite pentru aceste lucrări de restaurare, s-au dat sancţiuni" împotriva conducerii şantierului, admite acesta.

Cea mai înaltă construcţie din oraş atunci când a fost construită, în 1348, Turnul Galata, ridicat de genovezi, a fost folosit de militari pentru supravegherea traficului maritim şi apoi a servit ca post de observare pentru reperarea incendiilor.

Turnul urmează să fie redeschis în 15 septembrie.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite