Turcia mai vrea sisteme S-400 de la Rusia

Turcia mai vrea sisteme
S-400 de la Rusia

Avion Antonov cu sisteme S-400 sosind în Turcia FOTO Arhivă

Moscova poartă negocieri cu Ankara asupra livrării de noi sisteme de apărare antiaeriană S-400, informează Reuters, citându-l pe şeful Rosoboronexport, agenţia rusă responsabilă de exportul de armament.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit lui Aleksandr Miheev, Moscova şi Ankara examinează deja „contractul, modelul de finanţare şi termenele“.

În prezent, specialiştii ruşi instruiesc armata turcă în manevrarea sistemelor S-400 livrate la capătul a 72 de zboruri în baza unui contract semnat în 2017.

Acest contract prevede achiziţionarea a patru batalioane S-400 „Triumf“, posibilitatea unor livrări suplimentare, transfer parţial de tehnologie şi organizarea producţiei de elemente S-400 pe teritoriul turc, notează Reuters.

Această tranzacţie a stârnit îngrijorare în NATO şi a înfuriat Statele Unite, care au suspendat furnizarea de avioane de luptă F-35 Ankarei.

Potrivit NATO, sistemele S-400 achiziţionate de turci de la ruşi sunt incompatibile cu echipamentele sale. Ori Turcia este membră NATO încă din 1952.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările