Turcia, coronavirus. Aproape 3.500 de membri ai personalului medical au fost contaminaţi şi 24 au murit. Întoarcere la normal, după Ramadan, la sfârşit de mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
turcia istanbul tineri coronavirs

Aproape 3.500 de membri ai personalului de îngrijire au fost infectaţi cu noul coronavirus în Turcia, iar 24 dintre ei au murit, a anunţat miercuri Uniunea Medicilor din Turcia (TTB), relatează AFP. Turcia vizează o revenire la normal după luna Ramadanului - la sfârşitul lui mai - a anunţat preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan.

În total 3.474 de membri ai personalului de îngrijire au fost atinşi de covid-19 - inclusiv 1.307 medici, precizează TTB într-un comunicat.

De asemenea, 24 dintre ei au murit - inclusiv 14 medici - precizează Uniunea.

Epidemia covid-19 a ucis peste 2.200 de oameni în Turcia, la 95.000 de contaminări înregistrate, dintre care aproape jumătate la Istanbul, potrivit unui ultim bilanţ oficial publicat marţi seara.

Potrivit TTB, majoritatea personalului de îngrijire infectat munceşte la Istanbul - cel mai mare oraş din Turcia, cu aproximativ 16 milioane de locuitori.

O izolare obligatorie timp de patru zile urmează să fie impusă - începând de joi - în cele mai mari 31 de oraşe din Turcia, în lupta împotriva răspândirii noului coronavirus.

O izolare obligatorie a fost deja impusă în principalele 31 de oraşe turce în timpul weekendurilor, însă joi este zi liberă în ţară, iar autorităţile au hotărât să extindă interdicţia de a ieşi din casă şi la ziua de vineri.

Izolarea în weekend a fost dispusă la 11 aprilie, când epidemia covid-19 accelera.

Persoanele în vârstă de peste 65 de ani, bolnavii cronici şi tinerii în vârstă de până în 20 de ani sunt obligaţi deja să rămână izolaţi de mai multe săptămâni.

Epidemia covid-19 este pe punctul de atinge perioada de vârf în Turcia, care vizează o revenire la normal după luna Ramadanului - la sfârşitul lui mai -, a anunţat preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, citat de agenţia turcă de presă Anadolu, relatează Reuters.

Turcia, care a implementat o serie de măsuri menite să încetinească răspândirea virusului, a înregistrat 90.980 de contaminări cu noul coronavirus - unul dintre cele mai grave bilanţuri din lume în acest stadiu - şi 2.140 de morţi de la începutul epidemiei în ţară.

”În privinţa consecinţelor economice, această pandemie constituie cea mai gravă criză de la al Doilea Război Mondial”, a declarat marţi, într-o reuniune prin video conferinţă cu oficiali din cadrul formaţiunii sale, AKP, Erdogan.

”Vizăm o respectare maximă a măsurlor în vigoare pe timpul lunii Ramadanului şi, cu voia lui Allah, o tranziţie către o viaţă normală în ţara noastră, după vacanţa (de la sfârşitul Ramadanului”, a anunţat el.

În cadrul acestor măsuri, o izolare pe o perioadă de patru zile este impusă în 31 de oraşe - începând de joi, de Ziua Naţională a Turciei, iar vineri începe luna postului musulman.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite