Trump susţine că ştie multe despre explozia nucleară din Rusia. Replica unui expert

Trump susţine că ştie multe despre explozia nucleară din Rusia. Replica unui expert

Donald Trump FOTO Arhivă

Preşedintele american Donald Trump a declarat luni că ştie „multe“ despre explozia misterioasă produsă joia trecută într-o bază militară din Rusia şi a dat asigurări chiar că Statele Unite au o armă similară, „dar mai avansată“, transmite AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Statele Unite au aflat multe despre explozia unei rachete defectuoase în Rusia“, a scris pe Twitter liderul de la Casa Albă, menţionând racheta „Skyfall“. „Noi avem o tehnologie similară, dar mai avansată“, a insistat el.

Un expert respectat l-a contrazis imediat.

„Iată ce este bizar. Noi nu avem un program de rachete de croazieră cu propulsie nucleară“, a replicat pe Twitter Joe Cirincione.

„Am încercat să dezvoltăm una, în anii ’60, dar era prea delirant, prea irealizabil, prea crud chiar şi pentru acei ani de nebunie nucleară ai Războiului Rece“, a adăugat expertul american.

Potrivit mai multor experţi de peste Atlantic, accidentul misterios produs săptămâna trecută în Marele Nord rus este probabil legat de testarea rachetei de croazieră cu propulsie nucleară 9M730 „Burevestnik“, una dintre noile arme „invincibile“ ale Rusiei menţionate de Vladimir Putin la începutul anului curent. NATO a dat acestei arme numele de „SSC-X-9 Skyfall“.

Luni, la patru zile după explozie, care s-a soldat cu cel puţin cinci morţi, Rosatom a recunoscut că accidentul a fost legat de testarea unor „arme noi“. Totuşi, agenţia rusă a promis să ducă „până la capăt“ aceste teste.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: