Trump a schimbat macazul după întâlnirea cu Merkel: a lăudat relaţia „extraordinară“ cu Germania, la câteva ore după ce a spus că e prizoniera Rusiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angela Merkel, flancată de secretarul general NATO Jens Stoltenberg (stânga) şi Donald Trump FOTO AFP
Angela Merkel, flancată de secretarul general NATO Jens Stoltenberg (stânga) şi Donald Trump FOTO AFP

La câteva ore după ce a criticat Germania, preşedintele american Donald Trump a apreciat că Statele Unite au o relaţie „extraordinară“ cu această ţară şi cancelarul ei Angela Merkel.

„Avem o relaţie foarte, foarte bună cu cancelarul, avem o relaţie extraordinară cu Germania“, a declarat Trump în timpul unei conferinţe de presă alături de Merkel la Bruxelles, transmite Politico.

Potrivit preşedintelui american, el şi cancelarul german au avut o întâlnire foarte bună, în care au discutat despre cheltuielile militare şi comerţ.

Liderul de la Casa Albă a lăudat totodată „succesul extraordinar“ al şefei Guvernului de la Berlin.

„Aveţi un succes extraordinar şi vă felicit. Un succes extraordinar. Cred că schimburile comerciale vor creşte, multe alte lucruri vor creşte, dar vom vedea ce se va întâmpla în următoarele luni”, a spus Trump.

Acum câteva ore Trump a criticat Germania, afirmând că este „prizoniera Rusiei“.

El s-a arătat nemulţumit de acordul ruso-german asupra construcţiei gazoductului Nord Stream 2. Acest aspect nu a fost abordat în cadrul întrevederii Trump-Merkel de la Bruxelles, potrivit preşedintelui american.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite