Tricourile "Intifada NYC" stârnesc polemici în SUA

O asociaţie a femeilor arabe din New York comercializează tricouri ce poartă inscripţia: "Intifada NYC". Iniţiativa lor, în scopul de a-şi face publicitate, a provocat îngrijorare în

O asociaţie a femeilor arabe din New York comercializează tricouri ce poartă inscripţia: "Intifada NYC".
Iniţiativa lor, în scopul de a-şi face publicitate, a provocat îngrijorare în unele medii ale societăţii new-yorkeze, care se tem să nu fie o instigare la violenţă, relatează "New York Post".

Ziarul califică drept "incendiare" aceste tricouri şi avertizează că ar putea fi un apel "stil Gaza" în Big Apple. Organizaţia care comercializează tricourile nu a dorit să facă declaraţii ziarului american. Aceasta poartă numele "Femeile arabe cu activitate în artă şi mediile de comunicare" (AWAAM) şi îşi are biroul în cartierul Brooklyn.

Pentru Oren Segal, purtător de cuvânt al Ligii Antidefăimare, care se ocupă cu urmărirea activităţii grupurilor rasiste în ţară, textul de pe tricou "reflectă o mişcare ce face apel mai degrabă la violenţă împotriva israelienilor", ceea ce în opinia sa este "îngrijorător".

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările