Tribunalul a decis extrădarea lui Julian Assange

Fondatorul Wikileaks,Julian Assange, a pierdut apelul împotriva extrădării din Marea Britanie în Suedia, pentru acuzaţii de viol şi molestare sexuală. Doi judecători de la Înalta Curte din Londra au sprijinit decizia anterioară a instanţei privind extrădarea.

Decizia vine după 11 luni de proceduri juridice.Avocaţii lui Assange spun că vor face apel la Curtea Supremă, pe motiv că este o chestiune de importanţă publică. Ei au 14 zile pentru a face acest lucru.

Australianul în vârstă de 40 de ani a fost arestat în decembrie în Marea Britanie. O primă instanţă britanică a aprobat, în februarie, extrădarea lui însă avocaţii acestuia au declanşat o procedură complexă de apel. Julian Assange neagă acuzaţiile.

Fondatorul WikiLeaks, consemnat la domiciliu în Marea Britanie în aşteptarea deciziei judecătoreşti, locuieşte la conacul unui prieten, nu departe de Londra.

Manipulare politică

Site-ul WikiLeaks a început să publice în noiembrie 2010 mii de telegrame diplomatice americane, site-ul şi fondatorul său atrăgând critici dure din partea administraţiei de la Washington.
Într-o biografie neautorizată publicată în septembrie, Julian Assange dezminte încă o dată acuzaţiile de viol formulate în Suedia, denunţând o manipulare politică. "Aceste două femei au avut cu mine relaţii sexuale deplin consimţite", afirmă el.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările