Treizeci de turişti şi vânători se află în derivă în Oceanul Arctic canadian

Treizeci de turişti şi vânători se află în derivă în Oceanul
Arctic canadian

Oceanul Arctic

Treizeci de turişti şi vânători inuiţi erau în derivă marţi pe plăci de gheaţă în oceanul Arctic care s-au desprins din banchiză, a transmis televiziunea canadiană publică CBC, citată de AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Elicoptere şi un avion al armatei canadiene au fost trimise în această zonă, situată la 40 de kilometri nord de Arctic Bay, un sat inuit care se află în nordul extrem al insulei Baffin, a declarat pentru CBC Niore Iqalukjuak, responsabil al echipei locale de căutare şi salvare pe mare.

Conform acestuia, nimeni nu a fost rănit pentru moment.

Unsprezece vânători erau în derivă pe o placă pe de o parte, în timp ce pe o alta era blocat un grup de turişti care efectuau un safari cu ghizi în Arcticul canadian, a declarat Iqalukjuak, el însuşi vânător.

Jandarmeria regală a Canadei, de asemenea implicată în operaţiunile de salvare, nu a putut fi contactată la fel ca şi societatea angajatoare a ghizilor, Arctic Kingdom.

Deşi rezervat unui număr redus de turişti bogaţi, turismul a cunoscut o popularitate în creştere în ultimii ani în Marele Nord canadian, mai ales după ce încălzirea climatică a accelerat topirea gheţii în timpul verii.

Autorităţile canadiene dispun totuşi de mijloace limitate pentru a asigura supravegherea acestui teritoriu imens.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările