Trei terorişti al-Qaeda din Yemen, ucişi după un atac cu drone americane

Trei terorişti al-Qaeda din Yemen, ucişi după un atac cu drone americane

Liderul grupării teroriste al-Qaeda continuă să îndemne la Jihad împotriva Occidentului

Trei militanţi suspectaţi de legături cu organizaţia teroristă, al-Qaeda, au fost ucişi în această dimineaţă, în urma unui atac cu drone, în estul statului Yemen, anunţă publicaţia Vocea Rusiei, după comunicate ale presei locale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Atacul are loc cu doar câteva ore înainte de întâlnirea şefilor de stat ai Yemenului şi al Statelor Unite la Washington.

Drona a ţintit maşina militanţilor, în Valea Ser, situată în estul provinciei Hadramout, ucigându-i pe loc. Ultimul atac cu dronă avusese loc în urmă cu două zile şi a ucis patru bărbaţi suspectaţi de legături cu al-Qaed, în provincia Shabwa tot în estul Yemenului.

În această după-amiază, preşedintele yemenit, Abd Rabu Mansour Hadi, se va întâlni cu preşedintele american, Barack Obama, la Washington, pentru a purta discuţii legate suportul oferit de armata SUA forţelo yemenite, şi un posibil transfer al deţinuţilor yemeniţi de la Guantanamo Bay în închisorile din statul arab.

La mijlocul anilor 2012, armata Yemenului – susţinută de SUA- a lansat o ofensivă militară împotriva militanţilor islamişti suspectaţi de legături cu al-Qaeda, concentraţi în sudul şi estul ţării.


Mai multe pe această temă 

SUA intensifică atacurile cu drone în Yemen

Statele Unite, singurul stat care operează cu drone în regiune, şi-a intensificat uzul acestor controversate aeronave fără pilot împotriva ţintelor al-Qaeda, în ultimii doi ani, asupra suspecţilor din  Yemen. Autorităţile de la Washington îşi justifică atacurile cu drone asupra suspecţilor din zona Peninsulei Arabe, susţinând că cele mai periculoase şi active ramuri ale grupării al-Qaeda se află în Yemen şi Arabia Saudită.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: