Trei rachete au fost trase din Siria spre Israel

Trei rachete au fost trase din Siria spre Israel

Rachete lansate în teritoriul Israelului / FOTO EPA-EFE

Trei rachete au fost trase vineri seară din Siria în direcţia Israelului, primele de la debutul escaladării violenţelor între armata israeliană şi Hamas.

Ştiri pe aceeaşi temă

O rachetă a căzut pe teritoriul sirian, iar celelalte două au lovit zone nelocuite din nordul Israelului, a indicat armata israeliană, relatează AFP.

Mai devreme în cursul zilei, în apropierea frontierei israeliano-libaneze, soldaţi israelieni au deschis focul în direcţia unor manifestanţi libanezi care au reuşit pentru scurt timp să pătrundă de partea israeliană a barierei.

Joi seară, trei rachete au fost lansate din Liban în Marea Mediterană, spre coasta de nord a Israelului, au anunţat Forţele de Apărare Israeliene (IDF). În Liban operează mai multe grupări militante, inclusiv Hezbollah, care a purtat un război de o lună cu Israelul în 2006. Nicio grupare nu a revendicat lansarea lor.

Începând de luni, aproximativ 2.000 de rachete au fost trase din Fâşia Gaza, controlată de Hamas, asupra Israelului, dintre care 90% au fost interceptate de scutul antirachetă Iron Dome, potrivit unui bilanţ prezentat vineri de armata israeliană.
 


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările