Tragedie în Marea Mediterană. Aproape 60 de migranţi s-au înecat într-un naufragiu în largul Libiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Aproximativ 60 de migranţi care intenţionau să ajungă în Europa, între care femei şi copii, s-au înecat luni într-un naufragiu în largul Libiei, o nouă dramă a imigraţiei ilegale în Marea Mediterană, a anunţat luni Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM), relatează AFP şi Agerpres.

„Cel puţin 57 de migranţi s-au înecat astăzi într-un naufragiu în largul Khoms" a precizam OIM.

Oraşul Khoms se află şa la 120 de kilometri de capitala Tripoli, pe coasta de vest a Libiei.

„Supravieţuitorii care au vorbit cu personalul nostru au declarat că 20 de femei şi doi copii se numără printre cei care şi-au pierdut viaţa'', a adăugat OIM pe contul său de Twitter, referindu-se la „o altă tragedie'' a migranţilor pe această „rută periculoasă''.

OIM nu a spus nimic deapre cetăţeniile migranţilor, dar imaginile difuzate de organizaţie arată echipele de salvare cum distribuie apă şi alimente supravieţuitorilor care par a fi din ţări din Africa subsahariană.

În pofida insecurităţii persistente, Libia rămâne un punct de trecere important pentru zeci de mii de migranţi în fiecare an care încearcă să ajungă în Europa prin zonele de coastă ale Italiei, la aproximativ 300 km distanţă de coastele libiene.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite