Tinere din Armata israeliană, sancţionate pentru poze indecente

Tinere din Armata israeliană, sancţionate pentru poze indecente

FOTO forum.bodybuilding.com

Un grup de tinere, soldaţi ai Forţelor de Apărare Israeliene (IDF), au fost sancţionate după ce au publicat pe site-urile de socializare o serie de fotografii în ipostaze „nepotrivite”. Tinerele recrute se aflau într-una din bazele militare din sudul Israelului când au realizat o sedinţă foto în lenjerie intimă şi diverse echipamente militare.

Incidentul nu este singular, în armata israeliană, care s-a confruntat în ultimii doi ani cu o înmulţire a cazurile în care tinerii soldaţi folosesc platformele de social-media pentru a publica diverse fotografii mai mult sau mai puţin potrivite, sau pentru a face declaraţii controversate.

Conform declaraţiei unui purtător de cuvânt al IDF, tinerele au fost sancţionate după “cum au considerat potrivit comandanţii lor.” De asemenea, oficiali militari israelieni afirmă că în bazele de instrucţie ale tinerilor recruţi se fac dezbateri despre comportamentul adecvat al unui soldat, în încercarea de a preveni viitoare incidente similare.

Anul trecut, ofiţerul care se ocupa de gestionarea platformelor de social-media ale IDF-ului a fost mustrat după ce a publicat pe Facebook o poză de a sa, cu faţa murdară de noroi, sub care scria în stil Obama, afirmaţie catalogată drept rasistă. Lt. Sacha Dratwa a negat acuzaţiile susţinând că doar înota în Marea Moartă.

Au fost înregistrate şi alte cazuri, mai grave în care soldaţi israelieni, deopotrivă femei sau bărbaţi, dansau sau se pozau lângă deţinuţi palestinieni legaţi la ochi, fiind de asemenea sancţionaţi de comandanţii lor.

Dezvoltarea platformelor de socializare a deschis drumul unui fenomen nou, care a adus cu sine o serie de provocări pentru rigoarea militară din întreaga lume. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările