Teroriştii din Statul Islamic lansează ameninţări la adresa celor din Hamas

Teroriştii din Statul Islamic lansează ameninţări la adresa celor din Hamas

Jihadist din Statul Islamic. FOTO The Spectator

Organizaţia teroristă Statul Islamic (sunnită) a lansat o ameninţare, marţi seară, la adresa unei alte organizaţii teroriste, Hamas (şiită), susţinând că va face tot posibilul pentru a o înlocui în Fâşia Gază, motivul fiind lipsa rigorii a celei din urmă în aplicarea normelor islamului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-o înregistrare care a apărut în spaţiul vitual marţi, un reprezentant al Statului Islamic se adresează „tiranilor din Hamas” ameninţându-i pe aceştia că gruparea teroristă sunnită va avea grijă să „dezrădăcineze statul evreiesc”, dar şi Hamas şi Fatah, facţiunea naţionalistă palestiniană care guvernează Cisiordania. 
 
„Sharia (n.r. legea islamică) va fi aplicată împotriva voinţi voastre în Fâşia Gaza. Jurăm că ceea ce se petrece astăzi în Levant, în special în tabăra Yarmouk, se va petrece şi în Gaza”, a adăugat repreznetantul Statului Islamic. 
 
Yarmouk este o suburbie a Damascului, capitala Siriei, fiind şi o tabără de refugiaţi palestinieni, în urma conflictelor violente din ultimele luni.
 
Hamasul s-a confruntat în ultima perioadă cu probleme venite din partea aşa-zisului grup Partizanii Statului Islamic din Ierusalim, formaţiune care simpatizează cu ideile promovate de organizaţia teroristă Statul Islamic. Totuşi, nu au fost înregistrare până în prezent atentate din partea partizanilor Statului Islamic în rândul adepţilor Hamas.       
 
Hamas are un statut internaţional controversat, justiţia europeană considerând că organizaţia palestiniană nu e una teroristă, în timp ce Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii susţin exact opusul. 
 
Totodată, în ultimile zile, teroriştii din cadrul Statului Islamic au început atacuri din ce în ce mai dese împotriva autorităţilor egiptene, fiind ucişi aproape 70 de soldaţi, la care se adaugă alte zeci de persoane civile, potrivit AFP.    

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările