Tensiuni între Bruxelles şi Caracas: Nicolas Maduro a decis să o expulzeze pe ambasadoarea UE. Reacţia diplomaţiei europene

Tensiuni între Bruxelles şi Caracas: Nicolas Maduro a decis să o expulzeze pe ambasadoarea UE. Reacţia diplomaţiei europene

Josep Borrell FOTO EPA-EFE

Înaltul Reprezentant UE pentru Afaceri Externe Jose Borrell a condamnat marţi expulzarea ambasadoarei UE la Caracas, anunţând măsuri de „reciprocitate” împotriva regimului condus de Nicolas Maduro.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Condamnăm şi refuzăm expulzarea ambasadorului nostru la Caracas şi vom lua măsuri de reciprocitate”, a reacţionat Borrell într-un mesaj pe Twitter.

„Doar o soluţie negociată între venezueleni va permite ţării să iasă din criza profundă” în care se află, a adăugat el, citat de AFP.

Nicolas Maduro i-a transmis luni şefei Delegaţiei UE la Caracas, Isabel Brilhante Pedrosa, că are 72 de ore la dispoziţie pentru a părăsi teritoriul venezuelean. Preşedintele venezuelean a răspuns astfel sancţiunilor impuse în aceeaşi zi de către UE împotriva a 11 funcţionari ai regimului său. Cei 11 funcţionari au fost sancţionaţi pentru implicare în acţiuni împotriva opoziţiei, notează Agerpres.

Preşedinţia Venezuelei este pretinsă de doi politicieni: Nicolas Maduro, urmaşul lui Hugo Chavez, care conduce în urma unor manevre politice, şi Juan Guaido, recunoscut drept legitim ales şi preşedinte interimar de către aproximativ 50 de ţări, printre care şi Statele Unite.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: