Tatăl adjunctului ministrului sirian de Externe, răpit de rebeli

Tatăl adjunctului ministrului sirian de Externe, răpit de rebeli

Insurgent siran

Tatăl octogenar al adjunctului ministrului sirian de Externe a fost răpit sâmbătă de rebeli din satul în care locuieşte, în provincia Deraa (sud), a declarat o sursă guvernamentală pentru AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă


"Tatăl lui Fayçal Moqdad a fost răpit astăzi (sâmbătă) din casa sa, în satul Ghossom, de bărbaţi înarmaţi", a declarat sursa sub protecţia anonimatului. În terminologia regimului, expresia "bărbaţi înarmaţi" îi desemnează pe rebeli.

"Ei l-au lovit în faţa familiei sale şi l-au luat în oraşul Deraa", a precizat sursa citată, precizând că acesta este în vârstă de 84 de ani.

Anterior, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a declarat pentru AFP că octogenarul a fost răpit de persoane înarmate "ca represalii faţă de detenţia de către forţele regimului a unor rude" ale unuia dintre răpitori.

Directorul ONG-ului Rami Abdel Rahmane a precizat că "sunt în curs negocieri" pentru obţinerea eliberării.

Moqdad este unul dintre oficialii de rang înalt şi una dintre principalele "voci" ale regimului lui Bashar al-Assad, angajat într-un război sângeros de peste doi ani împotriva rebeliunii armate.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările