Tanzania, somată de OMS să îşi raporteze cazurile de infectare cu COVID, după ce mai mulţi oficiali au decedat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
covid

Tanzania neagă existenţa bolii, deşi mai mulţi oficiali din guvernul ţării au decedat în urma infectării cu aceasta în ultimele zile.

Conform BBC, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a cerut Tanzaniei să înceapă să raporteze cazurile sale de COVID-19, ţara fiind una dintre puţinele din lume care nu mai publică aceste date. Ultimele cifre legate de răspândirea bolii în Tanzania datează din mai 2020, când au fost raportate în jur de 500 de cazuri şi 20 de morţi. La o lună de la acest moment, John Magufuli, preşedintele Tanzaniei, a declarat ţara „liberă de coronavirus”.

OMS spune că este îngrijorată de faptul că Tanzania ar ascunde o eventuală epidemie, după ce mai mulţi oficiali ai guvernului au decedat. Printre aceştia se numără şi vicepreşedintele insulei semi-autonome Zanzibar, Seif Sharif Hamad, care a muri miercuri, la câteva zile după ce partidul din care face parte a făcut anunţul că acesta ar fi infectat cu COVID-19.

În aceeaşi zi cu Hamad a murit un alt oficial tanzanian, John Kijazi, însă despre moartea acestuia nu s-a comunicat nimic. Directorul general al OMS a transmis condeleanţe tanzanienilor.

În ciuda acestor decese, Tanzania neagă în continuare prezenţa coronavirusului în ţară şi nu ia măsuri pentru a reduce răspândirea sa. Nu există nici măcar o campanie de vaccinare, lucru pe care Ministerul Sănătăţii l-a anunţat la începutul lunii februarie. Bizar este însă faptul că preşedintele Magufuli a părut să confirme existenţa virusului, declarând la înmormântarea lui Kijazi că „Tanzania a învins coronavirusul anul trecut şi o va face şi anul acesta”. Acesta a recomandat ulterior cetăţenilor să poarte măşti de protecţie produse local, pentru a preveni infectarea.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite