Talibanii au recreat o fotografie celebră din al Doilea Război Mondial în care americanii înalţă drapelul SUA pe o insulă japoneză

Talibanii au recreat o fotografie celebră din al Doilea Război Mondial în care americanii înalţă drapelul SUA pe o insulă japoneză

Bătălia de la Iwo Jima FOTO Wkipedia/Joe Rosenthal

Talibanii au postat pe conturile lor de propagandă o imagine în care par să ia în râs o victorie americană asupra japonezilor în Al Doilea Război Mondial cunoscută ca Bătălia de la Iwo Jima (19 februarie – 26 martie 1945), un moment marcat de o fotografie celebră câştigătoare a Premiului Pulitzer.

Ştiri pe aceeaşi temă

Luptătorii talibani din Batalionul 313 Badri, considerat un comando de elită al grupării insurgente apar în uniforme de camuflaj americane, cu bocanci, ochelari de vedere nocturnă şi echipament tactic,  dar purtând un steag al lor.
 
Imaginea reproduce „Înălţarea drapelului pe Iwo Jima”, o fotografie realizată de Joe Rosenthal pe 23 februarie 1945 şi care înfăţişează  cinci puşcaşi marini şi un membru al personalului medical al Marinei înălţând drapelul Statelor Unite pe vârful Muntelui Suribachi. Această fotografie se adaugă altora în care militanţii apar cu arme, vehicule şi echipament de luptă american capturate sau lăsate în urmă de forţele de securitate afgane.
 
Talibanii au reprodus fotografia celebră a Înălţării Drapelului American pe Iwo Jima FOTO captură via Marine Times
 
„Armamentul de fabricaţie americană odată ajuns în mâinile unei grupări înarmate devine un simbol al statutului. Este o victorie psihologică. În mod clar, este o inculpare a întreprinderii de securitate conduse de SUA în ansamblul ei . Ar trebui să stârnească multă îngrijorare asupra acţiunilor mai cuprinzătoare ce au loc zi de zi în Orientul Mijlociu, Africa subsahariană, Estul Asiei”, e de părere Elias Yousif, de la Center for International Policy.
 
 
Batalionul Badri îşi are numele de la victoria Profetului Mahomed în Bătălia de la Badri (624)împotriva arabilor păgâni din tribul Quraish, trib ce conducea oraşul Mecca. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările