Suveranul saudit, însoţit la Moscova de 1.500 de persoane. Şi-a adus şi propriile covoare. Două hoteluri au fost rezervate integral

Suveranul
saudit, însoţit la Moscova de
1.500 de persoane. Şi-a adus şi propriile covoare. Două hoteluri au fost rezervate integral

Regele Salman al Arabiei Saudite FOTO EPA

Regele Arabiei Saudite Salman bin Abdulaziz a venit la Moscova însoţit de 1.500 de persoane, fiind integral rezervate hotelurile Four Seasons şi Ritz Carlton, scrie Bloomberg, care remarcă faptul că saudiţii au făcut în aşa fel încât să se simtă ca acasă în capitala Federaţiei Ruse.

Ştiri pe aceeaşi temă

Saudiţii au adus propriile covoare, iar un avion a făcut zilnic cursa Moscova - Riyadh pentru a aduce sute de kilograme de  alimente. 

Regele Salman bin Abdulaziz, care -sa cazat la Hotelul Four Sesons, şi-a adus chiar şi propria mobilă. De altfel, hotelul nici nu a fost deschis pentru public în perioada şederii suveranului saudit.

Bloomberg nu omite să menţioneze şi incidentul care a avut loc la sosirea la Moscova, când scara rulantă de aur pe care suveranul saudit, în vârstă de 81 de ani, ar fi urmat să coboare din avion s-a blocat, acesta fiind nevoit să coboare singur jumătate din distanţă.

Hotelul Four Seasons din Moscova FOTO booking.com

Bloomberg citează afirmaţiile lui Vadim Prasov, vicepreşedinte al Federaţiei proprietarilor de restaurante şi hotelierilor din Rusia, conform cărora doar factura pentru cazare la cele două hoteluri de lux ar putea ajunge până la 3 milioane de dolari, la care se adaugă costurile pentru servicii, mese la restaurant şi SPA.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: