Suveranul Pontif salută curajul tinerilor sirieni şi îi îndeamnă pe libanezi să nu emigreze

Suveranul Pontif salută curajul tinerilor sirieni şi îi îndeamnă pe libanezi să nu emigreze

Papa Benedict al XVI-lea

Suveranul Pontif Benedict al XVI-lea a salutat, sâmbătă, la sediul Patriarhiei Bisericii Catolice Maronite din Bkerke, la nord de Beirut, "curajul tinerilor sirieni", în condiţiile în care violenţele din ţara lor au cauzat decesul a peste 27.000 de persoane, informează AFP.

"Am aflat că există printre noi tineri veniţi din Siria. Vreau să vă spun cât de mult vă admir curajul", a spus Papa în faţa a mii de tineri creştini, dar şi a reprezentanţilor altor confesiuni.

"Spuneţi la voi acasă, familiilor şi prietenilor voştri că Papa nu v-a uitat. Spuneţi în jurul vostru că Papa este trist din cauza suferinţelor voastre şi doliului vostru, că Papa nu uită Siria în rugăciunile şi preocupările sale", a declarat Suveranul Pontif.

În acelaşi discurs, Benedict al XVI-lea i-a îndemnat pe tinerii libanezi să nu emigreze. "Chiar şi şomajul şi precaritatea nu trebuie să vă incite să gustaţi din mierea amară a emigraţiei, a dezrădăcinării şi separării, pentru un viitor incert. Trebuie să fiţi actorii viitorului pentru ţara voastră, să vă îndepliniţi rolul în societate şi Biserică", a subliniat Papa.

La ora actuală, există circa 9 milioane de emigranţi libanezi de toate confesiunile, comparativ cu numai 4 milioane de libanezi care au rămas în ţară. America de Nord şi Europa rămân destinaţiile preferate ale libanezilor, scrie Agerpres.

Interpelat de un tânăr libanez care a evocat "marea de dificultăţi" cu care se confruntă generaţia sa, Benedict al XVI-lea a răspuns că "frustrările prezente nu trebuie să-i facă pe tineri să se refugieze în lumi paralele", cum sunt, între altele, "cea a drogurilor de toate felurile, a tristeţei pornografiei sau a confuziei între real şi virtual".

"Banul este un idol tiranic, care orbeşte până în punctul de a sufoca persoana şi inima sa", a mai spus Papa, constatând cu regret că exemplele care îi înconjoară pe tineri "nu sunt întotdeauna cele mai bune".


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: