Susţinătorii lui Morsi nu renunţă. Proteste de masă în„vinerea Martirilor“

Susţinătorii lui Morsi nu renunţă. Proteste de masă în„vinerea Martirilor“

Ultimele două luni au fost marcate de proteste zilnice ale islamiştilor FOTO Reuters

Susţinătorii fostului preşedintele egiptean, Mohamed Morsi, vor organiza proteste de masă, în ceea ce au denumit a fi „Vinerea Martirilor“, în ciuda riscurilor crescute ale unor ciocniri violente cu forţele de securitate, după ce săptămâna trecută au fost ucişi sute de demonstranţi.

Egiptenii se confruntă cu cele mai sângeroase revolte civile din istoria recentă, după ce lovitura de stat care l-a îndepărtat pe preşedintele islamist , Mohamed Morsi, a condus la proteste violente ale susţinătorilor Frăţiei Musulmane.

Ca o victorie simbolică a restaurării dominaţiei militare, fostul dictator, Hosni Mubarak, înlăturat de la putere în timpul revoluţiei din iarna anului 2011, a fost eliberat din închisoare joi, în timp ce preşedintele ales în 2012, Mohamed Morsi, se află în arest.  

Proteste din ultimele şapte săptămâni s-au transformat săptămâna trecută, într-o baie de sânge, atunci când forţele de securitate au încercat să îi „disperseze“ pe susţinătorii Frăţiei Musulmane, ucigând sute de civili. 100 de militari şi poliţişti şi-au pierdut, de asemenea, viaţa în confruntările de la Cairo. 

Ulterior, a fost lansată o adevărată vânătoare a liderilor islamişti, care s-a soldat cu zeci de arestări, iar în final, capturarea conducătorului Fraţilor Musulmani, Mohamed Badie, în vârstă de 85 de ani, şi punerea acestuia sub acuzare. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: